sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Bohemian Rhapsody”, filmul despre viaţa lui Freddie Mercury şi legendara trupă rock Queen, lansat

„Bohemian Rhapsody”, filmul despre viaţa lui Freddie Mercury şi legendara trupă rock Queen, a avut premiera americană săptămâna aceasta.
Pelicula vorbeşte despre anii de început ai trupei britanice şi îi are în distribuţie pe Rami Malek (Freddie Mercury), Ben Hardy (Roger Taylor), Joseph Mazzello (John Deacon) şi Gwilym Lee (Brian May).

Pe 23 octombrie, „Bohemian Rhapsody” a fost proiectat pe SEE Arena, Wembley, parte a complexului unde, în 1985, Queen a cântat în faţa a 72.000 de persoane în cadrul Live Aid, acesta fiind considerat unul dintre cele mai bune concerte din toate timpurile.

Rami Malek – premiat cu Emmy pentru rolul din serialul TV „Mr. Robot” – a declarat într-un interviu pentru Reuters că cea mai mare provocare a sa a fost să reuşească să redea fascinanta prezenţă pe scenă a lui Freddie Mercury. Echipa de producţie a folosit o combinaţie între vocea lui Mercury, cea a lui Malek şi cea a altui artist pe înregistrări originale ale trupei, pentru a prezenta vastul catalog de hituri Queen.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru acest rol, Malek a luat lecţii de canto, chitară şi pian, dar şi de mişcare scenică. Iar rezultatul este o transformare fizică uimitoare.

Filmul prezintă şi bătăliile personale ale lui Mercury, inclusiv cele privind orientarea homosexuală, abuzul de droguri şi alcool.

În 1991, Mercury devenea una dintre puţinele celebrităţi ale Marii Britanii care au murit din cauza SIDA. Artistul avea doar 45 de ani.

Membrii supravieţuitori ai trupei Queen, Brian May şi Roger Taylor, au sprijinit filmul şi au lăudat performanţa lui Malek.

Lungmetrajul „Bohemian Rhapsody”, cu un buget de producţie de 55 de milioane de dolari, a fost regizat de Bryan Singer, iar Dexter Fletcher a finalizat producţia, după ce primul a părăsit echipa.

Scenariul a fost scris de Anthony McCarten, nominalizat la Oscar pentru lungmetrajele „The Theory of Everything” şi „Darkest Hour”.

Filmul „Bohemian Rhapsody” va avea premiera pe marile ecrane româneşti vineri.

Politica