vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Circulația pe Transalpina va fi închisă până în primăvară

În urma căderilor de zăpadă din ultimele zile, cel mai înalt drum din țară, Transalpina, a fost închis. Turiștii au de așteptat până în primăvară. În ultimele seri a nins în zona Munţilor Parâng şi pe partea carosabilă s-a aşternut un strat de zăpadă de câţiva centimetri. Reprezentanții Drumurilor Naționale Târgu Jiu au decis închiderea drumului, după ce în ultimele trei zile au intervenit cu utilaje de deszăpezire.
„Am făcut propunerea după o discuţie cu prefectul şi Poliţia Rutieră. Compania a obţinut avizele necesare şi s-a luat măsura închiderii circulaţiei. Începând de marți dimineaţă, de la ora 9:00, nu se va mai permite circulaţia autovehiculelor. Am început montarea indicatoarelor. Am anunţat obştile şi crecătorii de animale în legătură cu această măsură”, a spus Ion Tudor, şeful secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis un comunicat în care anunţă închiderea circulaţiei.
„Astăzi, 22.10.2018, începând cu ora 18:00, circulaţia rutieră pe Transalpina, DN 67C, între Rânca şi Obârşia Lotrului, km 34+800 – km 59+800, va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza căderilor abundente de zăpadă înregistrate în ultimele 3 nopţi. Având în vedere specificul drumului – curbe foarte strânse şi pante – există riscul ca utilajele care acţionează pe acest sector de drum să fie implicate în evenimente rutiere care pot pune în pericol viaţa deservenţilor. Atenţionăm participanţii la trafic că distrugerea elementelor care asigură închiderea drumului se constituie faptă penală şi se pedepseşte conform legilor în vigoare. Facem apel la conducătorii auto să respecte indicaţiile Poliţiei Rutiere, restricţiile şi semnalizarea rutieră temporară instituită”.
Circulaţia va fi redeschisă în primăvara anului viitor, posibil luna mai.

Politica