sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajați MAI, instructori de șah în timpul liber

Un club de șah s-a deschis la Târgu Jiu, iar instructori de pregătire sunt doi angajați MAI. Clubul se adreseaza în special copiilor, iar de pregătirea lor se ocupă Claudiu Roşca şi Ion Codruţ, pompier, respectiv jandarm, cei doi fiind instructori de şah autorizaţi.

Cei doi au pus bazele unei asociații numite „Tinerii Spartani” prin care vor pregăti campioni de șah.
„Noi suntem instructori autorizaţi, cu diplomă şi carnet de instructor. Am făcut cursuri la Bucureşti. Eu lucrez la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi colegul meu lucrează la Jandarmerie. Ideea este că nu există un club de şah în Târgu Jiu şi vrem să pregătim copiii, să participăm cu ei la campionatele naţionale, la festivalurile de şah. Până acum avem 6 copii înscrişi. Unii dintre ei au mai lucrat cu o doamnă de la Palatul Copiilor. Dânsa a ieşit la pensie, copiii au rămas pasionaţi şi ar vrea să facă în continuare”, a explicat Claudiu Roşca.
Tot acesta a mai spus ca inițial ar fi vrut ca aceste cursuri să fie gratuite, însă pentru că există foarte multe taxe de plătit legate de chirii sau utilități, copiii sunt nevoiți să scoată din buzunar 80 de lei pe lună.
„Noi am vrea să facem şi benevol, dar, din păcate, mai sunt şi taxe legate de chirii, utilităţi. Noi suntem o asociaţie non-profit, prin prisma serviciului nu putem să desfăşurăm alte activităţi. Intenţionăm ca pe viitor să organizăm concurs. Vedem ce sponsori găsim pentru nişte grupe de copii, cu premii. Poate chiar înainte de sărbători. Ca să facă performanţă, un elev trebuie să se pregătească foarte mult, să facă şah acasă zi de zi, în afară de ce face la club. Trebuie 2-3 ore pe zi minimum să facă pregătire. Cui îi place, i se pare că 2-3 ore trec precum 20 de minute”, a adăugat Claudiu Roşca.

Politica