vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene condamnă România pentru neîndeplinirea directivei referitoare la depozitele de deşeuri

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a condamnat România pentru neîdeplinirea Directivei 1999/31/CE privind depozitele de deşeuri. 68 de gropi de gunoi neconforme sunt în continuare deschise, deşi România avea obligaţia de a le închide şi a le reabilita până la 16 iulie 2009.

În hotărârea pronunţată, joi, de către CJUE se arată că, la 26 martie 2012, Comisia a adresat o scrisoare de punere în întârziere României în legătură cu un depozit municipal de deşeuri neconform, care era încă exploatat. În urma răspunsului pe care i l a adresat România în ceea ce priveşte acest depozit de deşeuri, Comisia a efectuat un studiu pentru a obţine o imagine de ansamblu a depozitelor de deşeuri în legătură cu care ar fi trebuit asigurată conformarea cu Directiva 1999/31.

România va trebui să plătească cheltuielile de judecată. Statele membre au obligaţia de a recupera şi a elimina deşeurile într-un mod care să nu pericliteze sănătatea umană şi mediul, interzicând abandonarea, descărcarea sau evacuarea necontrolată a deşeurilor. România avea obligaţia de a închide şi a reabilita aceste depozite de deşeuri municipale şi industriale care nu corespund standardelor până la 16 iulie 2009.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica