vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se majorează durata de valabilitate a atestatului de persoană aptă să adopte

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi modificări şi completări la Legea adopţiilor, aici regăsindu-se şi cea potrivit căreia durata de valabilitate a atestatului de persoană sau familie aptă să adopte se majorează de la 2 la 5 ani.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu a explicat că noua formă a legii elimină din procedură identificarea rudelor de până la gradul al IV-lea în cazurile în care planul individualizat de protecţie a copilului are ca finalitate adopţia, măsura având ca scop simplificarea demersurilor din această etapă a procesului de adopţie.

De asemenea, în noua lege sunt introduse şi noi stimulente financiare care să susţină decizia unei familii de a adopta, respectiv 600 de lei pentru copilul adoptat între 3 şi 6 ani sau are un grad de handicap uşor sau mediu sau face parte dintr-un grup de doi fraţi adoptabili împreună. De asemenea, indemnizaţia lunară majorată cu 50%, respectiv 900 de lei, pentru fiecare copil adoptat care a împlinit 7 ani sau este încadrat în grad de handicap accentuat sau grav, infectat cu HIV sau bolnav SIDA, ori face dintr-un grup de cel puţin trei fraţi adoptabili împreună.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot purtătorul de cuvânt a precizat că, prin noua lege se stabileşte şi că adoptatorul sau familia adoptatoare „beneficiază pentru fiecare copil adoptat de o sumă fixă de 1.500 de lei pe an pentru asigurarea unor servicii de recuperare sau reabilitare medicale, psihologice sau de altă natură”.

Politica