România pe primul loc în Europa la cazurile de rujeolă

Home Sănătate România pe primul loc în Europa la cazurile de rujeolă
România pe primul loc în Europa la cazurile de rujeolă

Suntem este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte cazurile de rujeolă iar asta a spus-o, miercuri, la Buhuşi, în judeţul Bacău, chiar ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. În același timp, ministrul și-a exprimat speranţa că medicii de familie vor avea mai mult curaj şi vor intra în  comunităţile izolate.

Sorina Pintea a adăugat că ministerul de resort va continua, alături de partenerii săi, după data de 15 septembrie, odată cu începerea anului şcolar, campaniile de vaccinare în Mehedinţi, în Caraş-Severin, în Olt sau în Vaslui și, de asemenea, a subliniat importanţa ajutorului acordat de autorităţile locale pentru vaccinarea copiilor din comunităţi la care se ajunge cu dificultate.

România se confruntă cu cea mai gravă epidemie de rujeolă din Europa – 59 de morți (dintre care 22 de la începutul acestui an) și 14.596 de cazuri în mai puțin de doi ani, de la declararea epidemiei (30 septembrie 2016), precum și cu o rată scăzută a vaccinării, sub recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății.