sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România pe primul loc în Europa la cazurile de rujeolă

Suntem este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte cazurile de rujeolă iar asta a spus-o, miercuri, la Buhuşi, în judeţul Bacău, chiar ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. În același timp, ministrul și-a exprimat speranţa că medicii de familie vor avea mai mult curaj şi vor intra în  comunităţile izolate.

Sorina Pintea a adăugat că ministerul de resort va continua, alături de partenerii săi, după data de 15 septembrie, odată cu începerea anului şcolar, campaniile de vaccinare în Mehedinţi, în Caraş-Severin, în Olt sau în Vaslui și, de asemenea, a subliniat importanţa ajutorului acordat de autorităţile locale pentru vaccinarea copiilor din comunităţi la care se ajunge cu dificultate.

România se confruntă cu cea mai gravă epidemie de rujeolă din Europa – 59 de morți (dintre care 22 de la începutul acestui an) și 14.596 de cazuri în mai puțin de doi ani, de la declararea epidemiei (30 septembrie 2016), precum și cu o rată scăzută a vaccinării, sub recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica