Craiova se pregăteşte, din nou, de „asaltul” păpuşilor

Home Actualitate Craiova se pregăteşte, din nou, de „asaltul” păpuşilor
Craiova se pregăteşte, din nou, de „asaltul” păpuşilor

Teatrul de Copii şi Tineret „Colibri” anunţă că pregăteşte o poveste frumoasă ce va fi spusă, pe străzile din centrul Craiovei, de păpuşi uriaşe. Este vorba despre festivalul Puppets Occupy Street, „primul și unicul festival de arta animației din România, derulat exclusiv în spații neconvenționale și care aduce la un loc doar artiști independenți și trupe private”, ajuns la cea de-a 5-a ediţie.

Festivalul, care anul acesta are ca temă „Pământul”, se va desfăşura, ca de obicei, în perioada 25 august – 1 septembrie. Artişti din 17 ţări vor fi prezenţi în Bănie.

„În 2018, păpușari din lumea întreagă, păpuși uriașe, care alegorice, spectacole pe străzi, în parcuri, grădini, piețe publice, ateliere, expoziții pun Pământul în centrul universului Puppets Occupy Street și anunță închiderea conceptului cu povești, întâmplări și creații care au pus în valoare elementele primordiale, Apa, Focul, Aerul, sub semnul cărora s-au aflat ultimele trei ediții ale festivalului. Și-au anunțat participarea la ediția cu numărul 5 a Festivalului Puppets Occupy Street companii de teatru private și artiști independenți din 17 țări.

Puppets Occupy Street – Earth Edition 2018 înseamnă aproape 400 de evenimente, oferite gratuit publicului, desfășurate concomitent în 21 de spații, față de ediția pilot din 2014, când în cele 8 zile de festival s-au organizat 85 de evenimente”, spun reprezentanţii Teatrului „Colibri”.

Festivalul, organizat de Teatrul Colibri și finanțat de Primăria și Consiliul Local Municipal Craiova, a debutat în 2014 şi „continuă și în acest an misiunea începută de a asigura publicului acces la educație prin teatrul de animație, prin care de asemenea urmărește să dezvolte schimburile interculturale între Craiova și alte orașe ale lumii și să atragă noi categorii de public din diverse medii culturale.

Puppets Occupy Street a reușit să câștige încrederea și simpatia craiovenilor, devenind evenimentul pe care și l-au asumat ca fiind al lor, pe care îl așteaptă cu încântare și curiozitate și pentru care primesc în fiecare an admirația și recunoștința organizatorilor. Participarea extraordinară a publicului este motorul care pune anual în mișcare acest maraton al artei animației în capitala Olteniei”, mai arată reprezentanţii Teatrului „Colibri”.