sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: Bătălia trebuie dusă cu abuzurile nu cu instituțiile

Deputat Ion Cupă, Vicepreședinte Național ALDE: ”Instituțiile statului de drept trebuie sprijinite, astfel încât drepturile și libertățile tuturor cetățenilor să fie apărate în spiritul și litera legii”

 Decizia președintelui Klaus Johannis de a semna decretul de revocare a procurorului șef DNA este una prin care actualul șef al statului reîmbracă haina constituțională.

Este un gest politic și constituțional firesc care nu mai putea întârzia. România nu își poate permite derapaje de la statul de drept cu atât mai mult cu cât în șase luni preluăm președinția Consiliului Uniunii Europene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noi, cei din ALDE, considerăm că toate instituțiile statului de drept trebuie consolidate pentru ca România să rămână  o democrație  de tip occidental, profund atașată valorilor europene și euroatlantice.

Bătălia trebuie dusă în continuare cu abuzurile comise în numele statului de drept iar nu cu instituțiile statului de drept. Important este să separăm lucrurile bune de abuzuri, instituțiile de persoanele care greșesc în acele instituții. Ceea ce s-a făcut bine trebuie păstrat. Greșelile și abuzurile precum și persoanele care le-au comis trebuie înlăturate pe baza argumentelor legii iar nu altfel.

DNA este o instituție cu un rol major în bătălia împotriva corupției care trebuie să funcționeze normal, conform atribuțiilor pe care le are prin lege.

Această bătălie trebuie continuată, eliberată însă de orice fel de presiuni politice sau abuzuri instituționale. În total respect pentru adevăr, pentru prezervarea integrală a drepturilor și libertăților cetățenești.

Politica