Anchetă la SJU Craiova, după ce un urolog a refuzat să opereze un pacient

Home Actualitate Anchetă la SJU Craiova, după ce un urolog a refuzat să opereze un pacient
Anchetă la SJU Craiova, după ce un urolog a refuzat să opereze un pacient

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Craiova, a stat mai bine de şase ore pe masa de operaţie pentru că medicul urolog a refuzat să-l opereze, duminică seara, conducerea spitalului chemând un alt doctor de acasă şi demarând o anchetă internă.

Aurel Drugă, în vârstă de 41 de ani, din Craiova, a stat mai bine de şase ore, duminică seara, pe masa de operaţie pentru că medicul urolog Mugur Rizea a refuzat să îl opereze, motivând că nu există suficient personal medical. Bărbatul avea o pungă de puroi inghinal. Pacientul a povestit că a ajuns la Spitalul Judeţean din Craiova cu dureri în zona genitală, iar după ce a fost investigat şi diagnosticat a fost trimis pe Secţia de Urologie pentru a fi operat de urgenţă, iar imediat a fost dus în sala de operaţie, numai că aici a stat cu dureri insuportabile timp de aproape şapte ore.

„Am înţeles că acel bloc operator era închis până a doua zi şi l-am rugat pe domnul doctor să mă coboare până la etajul şase să mă opereze, iar dânsul a refuzat. Aveam dureri foarte mari. Domnul doctor mi-a spus că nu are cu cine să opereze”, a afirmat Aurel Drugă.

Conducerea Spitalului Judeţean din Craiova a decis după şase ore să cheme de acasă un alt medic să opereze bolnavul care aşteptase în tot acest timp pe masa de operaţie. Managerul unităţii medicale, Alin Demetrian, a anunţat că a demarat o anchetă în acest caz.

„A refuzat să coboare un etaj mai jos, acolo unde era firesc să opereze, însă domnul doctor dorea firesc deschiderea unui bloc operator care la ora respectivă trebuia să fie închis. Nu era o intervenţie grea, dar pacientul din păcate a stat şase ore în sala de operaţie şi eu îmi cere iertare familiei. Intervenţia respectivă ar fi putut să fie făcută fără probleme cu un etaj mai jos şi vorbim aici de 16 trepte coborâte de doctorul Rizea dacă nu îşi dorea să coboare cu liftul. Astăzi am întrunit și consiliul de etică și a fost discutat cazul. Urmează să vedem ce măsuri vom lua împotriva acestui domn doctor”, a declarat Alin Demetrian.

Medicul nu este la prima abatere. Bărbatul în vârstă de 41 de ani spune că va depune plângere la Colegiul Medicilor Dolj împotriva urologului.