sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Cerem desecretizarea tuturor protocoalelor secrete ale statului subteran

Deputat Ion Cupă, vicepreședinte național ALDE: „Pentru a putea restabili democrația de tip european și pentru a reconstrui încrederea în sistemul de justiție trebuie aflat tot adevărul despre statul subteran”.

Bătălia noastră, a celor de la ALDE, împotriva abuzurilor unui sistem paralel cu democrația, justiția și legalitatea s-a dovedit și se dovedește una pe deplin legitimă. Ea nu a fost și nu este una îndreptată doar împotriva unor persoane direct responsabile ci a mecanismului odios creat de către acestea. Această bătălie va continua până la aflarea întregului adevăr.

Cerem desecretizarea tuturor protocoalelor secrete dintre instituții și servicii construite în afara cadrului legal și democratic. Indiferent că sunt 10 sau 100 de astfel de protocoale, românii trebuie să știe întregul adevăr despre un sistem care a încercat să-i controleze abuziv, să-i manipuleze și să le fure votul democratic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Salutăm reacția organizației magistraților europeni MEDEL care condamnă, prin intermediul unei rezoluții transmise la Bruxelles, încheierea protocoalelor secrete între SRI și instituțiile române deoarece, așa cum arată asociația, acestea „subminează statul de drept, independența sistemului judiciar și dreptul la proces echitabil”.

ALDE a susținut și va susține în continuare proiecte de lege care sunt fundamentale pentru a scoate Justiția de sub influența serviciilor și a oferi instrumente magistraților onești pentru a reforma sistemul în direcția independenței sale.

Nu mai putem amâna redemocratizarea și normalizarea societății românești. Trebuie să reintrăm într-o logică a democrației și a respectării drepturilor și libertăților tuturor românilor.

Cerem de asemenea președintelui Klaus Iohannis să respecte fără întârziere decizia Curții Constituționale privind revocarea șefului DNA și să se alăture efortului legitim și constituțional de a stopa orice fel de imixtiune a serviciilor secrete în justiție.

Statul de drept trebuie repus în făgașul său constituțional, iar statul subteran care a făcut ”dreptate” după arbitrariul/bunul plac al celor care l-au fondat și condus trebuie eliminat pentru totdeauna.

De asemenea, solicităm liderilor PNL și USR să evite măcar în ceasul al 12 – lea derapajul fatal de la democrație și să renunțe la dubla măsură și dublul limbaj.

Dacă faceți cereri peste cereri la CCR înseamnă, domnilor, că recunoașteți acest organism. Dacă îl recunoașteți atunci nu poate fi „toxic”, „sovietic” sau cum îl mai cataloghează delirant domnul Orban. În aceste condiții, fiți corecți și respectați toate deciziile acestuia. Nu doar cele care vă convin!

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica