Poliţia Română a solicitat mandat european de arestare pentru Elena Udrea

Home Actualitate Poliţia Română a solicitat mandat european de arestare pentru Elena Udrea
Poliţia Română a solicitat mandat european de arestare pentru Elena Udrea

Tribunalul Bucureşti a primit, din partea Poliției Române,  o cerere de urmărire internaţională, precum şi emiterea unui mandat european de arestare pe numele Elenei Udrea, aflată în prezent în Costa Rica şi condamnată definitiv de instanţa supremă la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Instanţa urmează să se pronunţe în cursul zilei de miercuri.

Potrivit procedurii, după ce instanţa emite mandatul european de arestare, reprezentanţii Poliţiei Române informează autorităţile din Costa Rica în legătură cu situaţia Elenei Udrea. Autorităţile din acel stat o reţin sau o arestează provizoriu pe Udrea, timp în care Ministerul Justiţiei din România efectuează demersurile necesare astfel încât fostul ministru al Turismului să fie extrădat în ţară. După acest pas, autorităţile din Costa Rica urmează să aprobe, pe baza documentelor emise de Ministerul Justiţiei român, extrădarea Elenei Udrea, după care o escortă din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, aflată în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române se va deplasa în acel stat pentru a o aduce în ţară.

Ministrul Justiţiei a anunţat că durata extrădării ţine de legislaţia din Costa Rica și se poate face chiar dacă România nu are tratat bilateral cu aceasta, fiind necesar ca fostul ministru să fie dat în urmărire internaţională.