sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Colegiul „Elena Cuza”, la ceas aniversar. Principesa Maria a înmânat diplome pentru performanţa de la olimpiadele şcolare

Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova a sărbătorit, vineri, 185 de ani de activitate, invitată de onoare a ceremoniei festive fiind Alteţa Sa Principesa Maria de România. După discursul autorităţilor locale şi judeţene, ale foştilor elevi ai instituţiei şi ale altor persoane care au avut tangenţă cu acest liceu, Alteţa Sa a premiat elevii şi profesorii cu performanţe la olimpiadele şcolare.

Festivitatea de la Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova a început la orele 11.00, Alteţa Sa Principesa Maria, fiica cea mică a Regelui Mihai I, fiind întâmpinată cu un mesaj de bun venit, elevii clasei a II-a B a unităţii şcolare pregătind întregul moment. Principesa Maria a vizitat instituţia, s-a întâlnit cu elevii de clasa a XII-a de la specializarea filologie-bilingv engleză, după care a participat la programul din amfiteatrul liceului.

La evenimentul dedicat împlinirii celor 185 de ani de activitate a Colegiului Naţional „Elena Cuza” din Craiova au fost prezente şi oficialităţi locale, Primăria Craiova fiind reprezentată de către primarul Mihail Genoiu şi viceprimarul Stelian Bărăgan, vicepreşedintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, aducând şi el mesajul echipei judeţene. De asemenea, un cuvânt pentru liceenii şi cadrele didactice de la „Elena Cuza” au spus şi  reprezentanţii Universității din Craiova, prorectorul prof. univ. dr. Nicolae Panea şi decanul Facultății de Automatică, prof. univ. dr. Dan Selișteanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Limbile străine, punctul forte

La finalul ceremoniei, Principesa Maria a înmânat diplome elevilor care au obţinut rezultate foarte bune la olimpiadele şcolare, profesorii coordonatori fiind şi ei recompensaţi pentru efortul depus. Conducerea Colegiului a adus în atenţie faptul că limbile străine continuă să fie punctul forte al elevilor acestei instituţii.

„Cele mai multe premii sunt la olimpiadele naţionale de limba germană, limba spaniolă şi limba franceză. Avem însă premii şi la olimpiadele de limba română, chimie, fizică şi limba latină. Suntem mândri de elevii noştri şi le urăm tuturor succes în tot ceea ce şi-au propus”, a precizat Liviu Cotfasă, directorul Colegiului „Elena Cuza” din Craiova.

 

Vizită şi la Universitatea din Craiova

La rândul lor, elevii care studiază la specializarea filologie-bilingv germană au primit certificatele DSD care au fost înmânate tot de către Alteța Sa Principesa Maria, aceasta din urmă fiind plăcut impresionată şi de programul artistic pregătit de elevi, respectiv momente muzicale şi o piesă de teatru. Înainte să ajungă la „Elena Cuza”, Principesa Maria a ajuns la Universitatea din Craiova, unde a purtat discuţii cu conducerea, a vizitat Sala Albastră, care acum poartă numele Regelui Mihai I şi a depus un buchet de crini albi la bustul Regelui Mihai I, amplasat în apropierea Universităţii din Craiova.

Politica