miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Patru zile de activități pentru tinerii doljeni

Ziua Tineretului” va fi sărbătorită și la Craiova, astăzi, printr-o serie de manifestări care vor debuta la ora 11.00. Acțiunile se vor desfășura în centrul municipiului, organizatorii pregătind diverse jocuri, informări cu privire la tot ceea ce înseamnă voluntariatul, o paradă a liceelor și o serie întreagă de multe alte surprize. Toate aceste acțiuni de azi sunt urmate, în intervalul 3-5 mai, de manifestările dedicate  Zilelor Centrului de Tineret  Craiova.
  Manifestările vor avea  loc între orele 11.00 – 21.00, ziua încheindu-se cu un spectacol susținut de tineri talentați care au obținut diverse premii la concursuri de dans și muzică.
„Deschiderea Zilei Tineretului va fi făcută de Vlad Măcelaru, unul dintre cei doi delegaţi de Tineret ai României la Organizaţia Naţiunilor Unite, la 11.00 în Piaţa <<Mihai Viteazul>>. La aceeaşi oră, târgul organizaţiilor nonguvermentale îşi va deschide porţile. Şi-au anunţat participarea 18 expozanţi, care vor îşi vor promova organizaţia şi programele desfăşurate. Tinerii interesaţi vor putea lua contact direct cu structurile asociative, vor putea primi informaţii despre ceea ce înseamnă voluntariatul şi ce beneficii aduce acesta. Începând cu ora 18.00, pe traseul Piaţa Fraţii Buzeşti-strada Lipscani – Calea Unirii – Piaţa <<Mihai Viteazul>>, liceele înscrise în proiectul <<Competiţia Tinereţii>> participă la o paradă plină de culoare, voie bună şi tinereţe. Ziua Tineretului se va încheia cu spectacol  <<Street talents show>> susţinut de tineri talenţi, premiaţi la diverse competiţii de dans şi muzică. Pe toată durata manifestărilor, organizatorii şi partenerii au pregătit  jocuri distractive şi multe surprize”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dolj, Rodica Fota. Organizatorul Zilei Tineretului este Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, în parteneriat cu  Asociaţia pentru Tineri STREETS,  Primăria Municipiului Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, R.A.A.D.P.F.L. Craiova și  Asociaţia Dance Beat.
Competiție de dezbateri, flash mob și seara voluntarilor
Ziua Tineretului este urmată de  Zilele Centrului de Tineret  Craiova,  proiect ce are ca scop promovarea voluntariatului şi a serviciilor oferite tinerilor. Astfel, timp de trei zile se vor desfăşura mai multe activităţi, unele în cadrul liceelor din Craiova, altele tot în centrul urbei. „În ziua de 3 mai are loc <<Caravana Centrului de Tineret>> prin liceele craiovene, campanie de promovare a voluntariatului şi a serviciilor oferite de Centrul de Tineret Craiova. Apoi,  pe 4 mai va fi o competiţie de dezbateri, la Colegiul Tehnic Energetic, între orele 14.00-20 și <<Seara Voluntarilor>> la Casa de Cultură a Studenţilor, la ora 21.00. Pe 5 mai va avea loc <<Descoperă Craiova>>– treasure hunt, în intervalul 10.00-16.00 și <<Flash mob-ul voluntarilor>> în Piaţa <<Mihai Viteazul>>, în 19.00-20.00. Zilele Centrului de Tineret Craiova se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia pentru Tineri Streets, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Primăria Municipiului Craiova, ARDOR Oltenia, Colegiul Tehnic Energetic, Casa de Cultură a Studenţilor Craiova  şi Asociaţia Dance Conspiracy”, a conchis Fota.

Politica