vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: O urgență parlamentară

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: „Transpunerea directivei UE privind prezumția de nevinovăție trebuie realizată în Parlament”

România trebuie să își respecte statutul de membru al Uniunii Europene și să transpună în legislația proprie Directivele Europene.
Au trecut mai bine de șase luni de la adoptarea la nivelul Uniunii a Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European și a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale.
România are termen până în aprilie de a transpune această directivă.
ALDE consideră că Parlamentul este locul în care trebuie să se întâmple acest lucru. Prin urmare această Directivă trebuie să facă obiectul deciziei Legislativului român într-un interval de timp cât mai scurt posibil.
Transpunerea acestei directive este o obligație pentru toți parlamentarii, indiferent de culoarea politică și ea va elimina orice suspiciuni legate de absența bunei credințe în reforma justiției, din această perspectivă.
Prezumția de nevinovăție și dreptul la un proces echitabil sunt consacrate în articolele 47 și 48 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene și de articolul 11 din Declarația Universală a Drepturilor Omului.
Această Directivă susține puternic obiectivul Uniunii de a menține și de a dezvolta un spațiu de libertate, securitate și justiție în toate statele membre.
ALDE consideră că toți parlamentarii au obligația să-și informeze alegătorii în legătură cu această Directivă. Noi, cei din ALDE, o facem inclusiv prin acest material.
Puteți citi textul integral în limba română al Directivei UE privind prezumția de nevinovăție la următoarea adresă:
http://eur-lex.europa.eu/legalcontent/RO/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016L0343&from=RO

Biroul de presă ALDE Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica