sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un tânăr drogat din Balş şi-a atacat părinţii cu un satâr, apoi a încercat să-şi scoată un ochi cu furculiţa

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Balş, este cercetat pentru tentativă de omor după ce, marţi, şi-a băgat părinţii în spital atacându-i cu un satâr. În timp ce părinţii au ajuns la Spitalul nr. 1 din Craiova, bărbatul a fost operat la Spitalul din Slatina, după ce şi-a băgat o furculiţă în ochi. Medicii de la Ambulanţa Olt au confirmat că tânărul luase o supradoză cu o substanţă necunoscută.

Purtătorul de cuvânt al SAJ Olt, medicul Alina Duminică, a declarat că părinţii tânărului au fost transportaţi la Camera de gardă a spitalului din Balş, ulterior fiind transferaţi la Craiova.

Părinţii au fost preluaţi de echipajele SAJ Olt şi duşi la CPU Balş, ulterior fiind transferaţi la Spitalul nr. 1 Craiova. Mama avea 54 de ani, iar tatăl 59 de ani, ambii fiind găsiţi conştienţi, dar cu multiple plăgi. Nu avem specificată zona. Rănile suferite au fost în urma altercaţiei cu fiul”, a spus Alina Duminică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Medicul spune că şi tânărul a avut nevoie de îngrijiri medicale, mai ales că acesta luase o supradoză cu o substanţă necunoscută.

Tânărul de 29 de ani, cu supradoză de substanţă necunoscută, a fost transportat la CPU Balş, ulterior a ajuns la UPU Slatina. Avea o agitaţie psihomotorie şi traumă facială”, a adăugat doctorul de la SAJ Olt.

La rândul său, directorul medical al SJU Slatina, medicul Cătălin Pătru, a declarat că tânărul a fost operat.

La UPU Slatina a ajuns doar pacientul cu plaga oftalmologică, am chemat medicul de gardă de la domiciliu şi au intrat cu el în sala de operaţie. Nu este nimic grav, doar o plagă conjunctivală. Avea o stare de agitaţie. Noi nu avem testare toxicologică la nivelul spitalului. A venit încătuşat şi însoţit de poliţişti”, a spus Pătru.

Bălşeanul este cercetat pentru tentativă de omor, potrivit procurorilor olteni.

Am înregistrat dosarul pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt în raport de o victimă, pentru că avem punerea în pericol a vieţii. L-am înregistrat ca fiind de competenţa noastră, bărbatul fiind cercetat pentru tentativă de omor. Procurorul a plecat pentru cercetări la faţa locului”, a spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa.

Magistratul a adăugat că femeia va avea nevoie de 45-50 de zile de îngrijiri medicale, ea fiind prima care a fost atacată de către fiul ei.

Tatăl suspectului a fost externat, prezintă şi el trei plăgi tăiate, care necesită 25 de zile de îngrijiri medicale, fiind tăiat în zona feţei, gâtului şi la o ureche. Mama, care a fost prima atacată, este în continuare internată în spital, ea are nevoie de 45-50 de zile de îngrijiri medicale, are fractură de membru superior, una dintre leziuni este specifică autoapărării şi în funcţie de aceasta reţinem tentativa la infracţiunea de omor. După altercaţie, agresorul s-a autoaccidentat, a folosit o furculiţă, a vrut cumva să-şi scoată un ochi, dar s-a lovit în zona arcadei. Încă nu am luat nicio măsură, pentru că trebuie să stăm de vorbă şi cu el. Să discutăm cu medicii dacă putem să-l audiem şi apoi apreciem cu privire la măsuri”, a spus Anuţa.

Pentru că familia nu poate justifica comportamentul tânărului, acesta va fi cercetat şi pentru consum de droguri.

Fapta s-a întâmplat noaptea precedentă, în jurul orei 2.00, când el a venit din oraş. A primit un apel telefonic, a coborât în faţa blocului şi, se pare că, este momentul în care s-a întâlnit cu persoane din anturajul său. Probabil că a consumat etnobotanice. Nu avem confirmată această variantă, pentru că nu avem rezultatul prelevării de probe. Cu privire la aceste aspecte, vom declina la DIICOT. Din relatările membrilor familiei, comportamentul era nejustificat, adică fără motiv şi-a agresat părinţii”, a conchis Anuţa.

Politica