sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covoare şi cojoace din Harghita, la Târgul de Crăciun din Craiova 

Târgul de Crăciun din centrul Craiovei, deschis anul acesta din data de 25 noiembrie, a reunit comercianţi de tot felul, de la un asemenea eveniment neavând cum să lipsească meșterii populari. Chiar dacă nu au venit doar cu produse lucrate manual, artizanii speră ca şi articolele autentice să se bucure de succesul celorlalte produse.

harghita

Pentru întâia oară la Craiova, un comerciant din Harghita a adus o gamă largă de articole, de la ghiozdane sub formă de oaie, botoşei din lână, cojoace,  până la covoare făcute din blană de oaie. „Am venit pentru prima dată la Craiova şi ne dorim să fie o perioadă bună pentru noi. Avem şi produse care nu sunt lucrate manual, ci pe care le-am cumpărat, la rândul nostru, dar avem şi articole autentice. Venim din Harghita cu ciorapi împletiţi din lână, cu multe covoare din blană de oaie, unele simple, albe, altele combinate, colorate. Dimensiunea lor diferă. Oamenii vin, întreabă şi mulţi au promis că revin să cumpere pentru a face cadouri”, a spus comerciantul.

Covoare între 130 şi 240 de lei

Policlinica Buna Vestire Craiova

Legat de preţuri, acestea variază în funcţie de mărimea produselor. Deşi munca nu este una de neluat în seamă, cei care fac ciorapi din lână sau covoare nu îşi permit să ceară mai mult pe ele pentru că nu ar mai avea cumpărători.

„Preţurile nu sunt exagerate pentru că ştim că nici lumea nu are bani. De exemplu, o pereche de ciorapi lucraţi din lână costă 20 de lei. Botoşeii sunt din lână şi costă 30 sau 35 de lei/perechea. Preţul la covoare este şi el diferit. Cele mai mici, simple, albe costă 130 de lei/bucata, iar cel cu pătrate, negru, fiind mai mare, costă 240 de lei/bucata. Avem şi jucării din lemn, între 15 şi 30 de lei şi vase din lut care pornesc de la 25 şi ajung la 60 de lei, în funcţie de mărime. Mai avem şi cojocele, unele pentru adulţi, altele pentru fetiţe, între 100 şi 180 de lei”, a mai spus vânzătorul.

„Vom sta în Craiova până la finalul târgului”

Doljenii par a fi încântaţi de prezenţa comerciantului din Harghita, optând pentru o gamă largă de produse. Cei care nu au avut timp să viziteze căsuţa cu minunăţii, trebui să ştie că mai au timp, comerciantul anunţând că va sta în Craiova până la finele Târgului de Crăciun. „Cei de aici, din zona dumneavoastră, sunt interesaţi de toate produsele noastre. Până acum am vândut mai bine, însă, botoşeii, papucii din piele, jucării din lemn şi ghiozdănelele sub formă de oaie. Vom sta în Craiova până la finalul târgului şi sigur vom fi mulţumiţi de vânzări”, a mai spus comerciantul din Harghita. 

Dulciuri, porumb pe jar, vin fiert şi ceai cald

La Târgul de Crăciun din centrul Craiovei s-au reunit, în acest an, comercianţi din mai multe domenii de activitate. Astfel, craiovenii sunt aşteptaţi la căsuţele din lemn unde fie pot servi dulciuri pregătite în casă, unele fără zahăr, colac secuiesc, turtă dulce, porumb fiert sau copt, vin fiert, ceai cald, carne pregătită pe grătar cu murături, pentru ca în final să plece  acasă cu daruri pentru cei dragi.

Politica