vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Severinul va primi iar fonduri guvernamentale pentru încălzire

Acordarea unei subvenții guvernamentale pentru asigurarea confortului termic al severinenilor, și în această iarnă, este pe cale de a fi rezolvată. Primarul Severinului, Marius Screciu, a avut o discuție cu premierul Mihai Tudose despre acest subiect la Băile Herculane, iar premierul a promis că va găsi o soluție. Singura condiție pusă de primul ministru a fost aceea a identificării unei soluții pe termen lung, pentru ca povestea cu subvenția să nu se mai repete și în anii următori, cum s-a repetat până acum de 2 ani de zile. La conferința de presă ce a avut loc după ședință, în prezența lui Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose a răspuns unei întrebări referitoare la situația delicată a Severinului și a declarat că va fi găsită o soluție însă această problemă trebuie rezolvată, pentru a nu se mai repeta an de an.

,,Am avut discuții cu domnul primar, încercăm să găsim o rezolvare pe termen scurt, dar și o soluție pe termen lung, altfel la anul vorbim despre exact aceeași problemă, și peste doi ani, exact despre aceeași problemă și nu este normal”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Cine nu plătește căldura, stă în frig!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică din subordinea Primăriei Severin a trecut la măsuri radicale față de cei care nu înțeleg să își plătească datoriile la energia termică consumată. Nu mai puțin de 32 de asociații de proprietari, din cele 300 care există la nivelul municipiului, care au datorii imense acumulate la agentul termic furnizat, au fost debranșate de la rețea.

Măsura a fost luată din cauza datoriilor uriașe înregistrate. Asociațiile care nu au căldură din cauza datoriilor sunt: Asociația nr. 34, 1 Mai 2000, 10, 106 A, 106 B, 106 C, 110, 119, 13, 134, 27, 28, 3 Crihala, 37, 59 A, 66, 71 A, 78 E, 9 Nufărul, Babeș 73 S1, Bloc B1 Doctor Babeș, R8 scara 5, BV-total, Crișan 72-total, G 90 Gușiță-total, J1, J2- Crihala total, Kiseleff A8-scara 2-total, M.V. 3.7.5. total, Preuzinală bloc 1 și 2 total, F4-total, scara 5 Independența-A8 Gr.Fl. și asociația de proprietari Unirea.

Municipalitatea avertizează rău-platnicii că nu vor mai primi căldură până când nu dau un semn de bunăvoință și plătesc măcar o parte din datorii.

,,Datoriile se cifrează la aproape 2 milioane și jumătate de lei. Datoriile imense acumulate la agentul termic furnizat populației nu mai pot fi tolerate de către municipalitatea din Severin. Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică a luat deja măsuri radicale cu toate asociațiile de proprietari care au datorii și le-a întrerupt furnizarea de agent termic. Cei care nu vor înțelege că și aceste servicii trebuie achitate, la fel ca orice alte servicii contractate, vor rămâne în frig până când vor plăti sau măcar vor face un plan de reeșalonare a datoriilor”, a avertizat primarul Severinului, Marius Screciu.
El susține că nimeni nu este absurd să ceară plata integrală și că datornicii trebuie să facă măcar un efort și să plătească o parte din datorii, după care să
întocmească un plan de reeșalonare de respectarea căruia să se țină. Primarul Marius Screciu a ținut să anunțe că populația nu va plăti prețul integral de 450 de lei pentru o gigacalorie, ci un preț ce va fi subvenționat de municipalitate, de 250 de lei, la fel ca și cel de anul trecut.

Politica