vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Cascheta” de la Sprîncenata, găsită la gunoi

Cascheta de poliţist care a încăput pe mâna unor petrecăreţi din Sprîncenata, care s-au filmat cu ea, intrând live pe Facebook, a fost găsită la gunoi. Aceasta este concluzia poliţiştilor de la Biroul de Control Intern al IPJ care au anchetat cazul, şapca aparţinând cel mai probabil unui pensionar MAI.

 

Comisarul şef Marian Popescu, şeful Biroului de Control Intern din cadrul IPJ Olt, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţă de presă că, în urma anchetei, nu a rezultat că la petrecerea respectivă ar fi participat vreun poliţist.

În urma dispoziţiei conducerii IPJ Olt, doi ofiţeri din cadrul Biroului Control Intern s-au deplasat la locul indicat în acea sesizare, ocazie cu care au efectuat verificările necesare soluţionării acelei lucrări. În urma acestor verificări, fiind chestionate persoane care au participat la acel eveniment, a reieşit că nici un poliţist nu a participat acolo. De asemenea, din vizionarea acelui filmuleţ din spaţiul virtual inclusiv de către conducerea poliţiei din localitate nu a reieşit că acolo a participat vreun poliţist”, a declarat Popescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a adăugat că, în concluzia raportului, cascheta a fost găsită la gunoi de petrecăreţi.

Persoanele prezente la eveniment, inclusiv proprietarul locaţiei, au confirmat că acea şapcă a fost găsită la marginea comunei, acolo unde se depozitează gunoiul menajer. Sunt foarte mulţi pensionari cărora le-a rămas ţinuta. Ţinuta şi şepcile nu se predau după pensionare, nu există această obligaţie”, a mai declarat comisarul şef Marian Popescu.

Astfel, poliţiştii din Sprîncenata scapă basma curată, lor fiindu-le atrasă atenţia cu privire la neimplicarea, pe viitor, în astfel de evenimente care „afectează imaginea Poliţiei Române”.

Acea sesizare a fost soluţionată iar conducerea inspectoratului, având în vedere că poate fi un eveniment care afectează imaginea Poliţiei Române, a dispus atragerea atenţiei tuturor managerilor din cadrul structurii IPJ Olt cu privire la cunoaşterea cadrelor din subordine şi neimplicarea în astfel de activităţi, precum şi cu privire la respectarea Codului Etic şi de Deontologie a Poliţistului pentru a se preîntâmpina evenimente negative”, a concluzionat şeful Biroului de Control Intern din cadrul IPJ Olt.

Fotografii şi o filmare în care apar mai multe persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice şi care poartă şapca de poliţist pe cap au fost distribuite pe Facebook, în urmă cu trei săptămâni.

Politica