sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lucrări pe mai multe cursuri de apă din Gorj

Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj derulează, în această perioadă, acţiuni de gospodărire a apelor din domeniul public al statului. Rolul acestor lucrări este, potrivit conducerii instituţiei, acela de apărare împotriva inundaţiilor.

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj a intervenit, până în prezent, în vederea întreţinerii digului la „Regularizare râu Jiu aval Roşia Vlăduleni”, „Regularizare râu Amaradia la Târgu-Logreşti, zona Moşteni”. Totodată, SGA Gorj a continuat lucrarea de decolmatare pârâu Ciocadia, chiar în satul Ciocadia, zona Bistreanu, pentru consolidarea cu anrocamente din piatră brută a malului drept a cursului de apă, în vederea: asigurării secţiunii optime de scurgere a apei, stoparea fenomenului de eroziune maluri pârâu şi evitarea inundării proprietăţilor riverane cursului de apă.

Acţiuni preventive

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru consolidarea malurilor pârâului Cartiu la Turcineşti, acţiune afalată în derulare, s-a recurs al utilizarea saltelor şi gabioanelor. În cadrul acestui program de gospodărire sunt incluse şi defrişările mecanice a suprafeţelor sau decolmatările prin executarea de terasamente cu excavatorul.

În vederea evitării producerii de inundaţii şi eliminării eventualelor pagube, Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj are în curs de execuţie lucrarea de decolmatare pârâu Ghia la Crasna, zona aval pod DJ 665 C, sat Cărpiniş şi apărare de mal din saltele şi gabioane. Toate aceste lucrări se execută cu personalul muncitor al Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, coordonat de personalul de specialitate”, a menţionat directorul SGA Gorj, Ion Călinoiu.

Politica