vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Incendiul din 18 iulie de la Parcul Naţional Domogled nu a fost lichidat

Incendiul produs în data de 18 iulie a.c., în Parcul Naţional Domogled nu a fost lichidat.

În data de 19 iulie a.c., ISU Mehedinţi a abordat intervenţia din punct de vedere tactic, pe două componente: o componentă terestră şi o componentă aeriană.

În ceea ce priveşte intervenţia terestră ISU Mehedinţi a acţionat asupra focarelor aflate pe piscul de nord al versantului incendiat, cu un număr de 61 de pompieri, dotaţi cu saci stingători şi unelte genistice. S-a reuşit lichidarea celor 10-12 focare, identificate pe timpul cercetării aeriene din după-amiaza zilei de 18 iulie. Totodată au fost lichidate şi alte focare apărute ca urmare a căderii de pe versant a jarului nestins, favorizate de materialul combustibil din pădure. Forţele de intervenţie au acţionat la nivelul solului atât pe partea estică a versantului, cât şi pe cea vestică, în apropiere de creasta acestuia, atât cât a permis terenul foarte accidentat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La sfârşitul zilei de ieri, toate focarele aflate la sol au fost lichidate. În ceea ce priveşte intervenţia aeriană s-a acţionat atât pe piscul de nord, cât şi pe piscul de sud (creastă), acţionându-se cu un elicopter al IGAv, dotat cu echipament special de stingere de tip “bambi- bucket”. Pe parcursul zilei de ieri s-au executat mai multe misiuni de stingere din aer şi o misiune de încărcare a sacilor stingători a pompierilor aflaţi la sol.

La sfârşitul zilei, s-a constat că în zona alpină, unde s-a acţionat numai din aer, focarele identificate în urma cercetării din ziua precedentă au fost în mare parte lichidate, însă din cauza materialelor combustibile şi a jarului nestins în totalitate s-au format noi focare, unele din acestea fiind compacte, cuprinzând o suprafaţă mai mare în zona de mijloc a versantului.

Astăzi, 20 iulie, ISU Mehedinţi va continua intervenţia la faţa locului, în acest sens fiind dislocate peste 80 de forţe: 60 de pompieri, 22 de jandarmi, 10-15 lucrători ai Parcului Naţional Domogled şi ai Ocolului Silvic Tarniţa.

Dispozitivul de intervenţie va fi realizat în funcţie de rezultatele cercetării aeriene, care se va executa cu elicopterul aflat la dispoziţia forţelor ISU Mehedinţi.

Pe parcursul zilei de astăzi vom reveni cu noi informaţii, în funcţie de situaţia operativă.

Politica