Actualitate, Economie, Olt, Oltenia

Investiţie de peste 18 milioane de lei, la Piatra-Olt

Cea a doua capacitate de producţie a Prolyte din Piatra-Olt a fost inaugurată săptămâna trecută, investiţia fiind realizată în cadrul unui proiect co-finanțat din fonduri europene, cu susținerea băncii de stat EximBank.

A doua unitate de producție, inaugurată săptâmâna trecută, a fost finalizată la un an de la deschiderea primei fabrici de la Piatra-Olt, investiție de peste 18 milioane de lei realizată în cadrul unui proiect co-finanțat din fonduri europene, cu susținerea EximBank.

Pentru noul proiect, care dublează practic capacitatea de producție a companiei de la Piatra-Olt, EximBank a acordat facilități totale în valoare de 15,7 milioane de lei destinate atât derulării investiției, cât și asigurării fondurilor necesare desfășurării activității curente a societății.

Spuneam, anul trecut, că parteneriatul pe care îl avem cu Prolyte Group nu este unul foarte lung – colaborăm din 2012, dar este unul solid pe care ne dorim să-l dezvoltăm și, iată, acum, odată cu inaugurarea noii hale de producție, reușim să realizăm acest lucru. Reușim să oferim soluțiile financiare necesare unei companii ce are potențialul de a implementa proiecte sustenabile, cu efecte pozitive atât la nivelul activității sale, cât și pe orizontală prin crearea de noi locuri de muncă. Ne dorim ca parteneriatele de succes precum cel cu Prolyte Group să încurajeze şi alte companii să apeleze la EximBank pentru că ne putem poziţiona ca un partener valoros pentru orice tip de afacere, indiferent că este mică, mijlocie sau mare”, a spus președintele executiv al EximBank, Traian Halalai.

Cu noua unitate, Prolyte Group ajunge la trei capacități de producție în România, prima fiind deschisă la Slatina. Fabricile grupului Prolyte din județul Olt au livrat, ca exemplu, scene şi decoruri metalice pentru spectacole ca Eurovision, concerte precum cele susținute de Andre Rieu sau Robbie Williams, iar în România, Prolyte a livrat echipamente prin compania Arena Events către festivalul Untold, Liberty Parade, Neversea, Radio ZU, Europa FM Live Pe Plajă etc.

Grupul Prolyte a început în 1991 cu compania Prolyte Products BV, respectiv în România ca SC Lite Structures-Ro SRL în 2003. În 2010 a devenit Prolyte Group, rezultat al fuziunii la nivel internațional a companiilor Prolyte Group BV şi Lite Structures Holding. Prolyte Group este unul dintre cei mai mari producători de schele de aluminiu, scene şi soluţii structurale din aluminiu. Cu sediul central la Leek, Olanda, un depozit principal în Germania și unități de producție în România, Prolyte este lider pe piața globală deservind clienți din întreaga lume.

EximBank este o instituţie specializată care se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate de orice societate comercială. Pe parcursul ultimilor ani, banca s-a concentrat pe revitalizarea serviciilor bancare complementare și și-a dezvoltat și consolidat portofoliului de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, care acum întregesc oferta de finanțare, garantare și asigurare.

Previous ArticleNext Article
Comentarii
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE