Actualitate, Eveniment, Oltenia, Vâlcea

Recomandările polițiștilor pentru o adolescență frumoasă, în siguranță

Poliţiştii acordă o atenţie deosebită adolescenţilor, întrucât modificările care apar în comportamentul lor îi pot face vulnerabili în faţa celor care comit fapte antisociale sau îi pot determina să comită delincvenţe.

Adolescenţa este vârsta experienţelor hotărâtoare, trăite de tineri pentru prima oară în viaţă.

Adolescentul are o imaginaţie bogată, „visează cu ochii deschişi“, crescându-i totodată puterea de judecată. În această perioadă, tânărul dezvoltă interese şi abilităţi deosebite, fără însă a avea tenacitatea şi capacitatea de a finaliza iniţiativele.

Tinerii sunt sensibili, se pot simţi lezaţi când se manifestă atitudini ostile faţă de ei şi sunt dispuşi să participe la orice acţiune care le-ar permite să-şi etaleze calităţile.

Pentru a fi feriţi de probleme, poliţiştii le recomandă tinerilor:

– fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii – evitaţi compania persoanelor violente, delincvente şi conflictuale.

– analizaţi riscurile la care vă expuneţi, înainte de a da curs îndemnurilor unor persoane care nu vă vor întotdeauna binele.

– învăţaţi să spuneţi „nu” atunci când consideraţi că este cazul – trebuie să aveţi tăria să vă susţineţi părerile.

– respingeţi propunerile de a participa la anumite „distracţii”: consum de alcool, de droguri, jocuri de noroc, distrugeri, violenţe verbale şi fizice.

– nu încercaţi să rezolvaţi un conflict prin violenţă – apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta: părinţi, profesori, poliţişti.

– pe reţelele de socializare, împrieteniți-vă doar cu persoane pe care le cunoaşteţi, iar dacă vă simţiţi în pericol, cereţi sprijinul apropiaţilor.

IPJ Vâlcea

Previous ArticleNext Article
Comentarii
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE