vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Slatina, dată în judecată de propriii jurişti

Consilierii juridici ai Primăriei Slatina au acţionat în instanţă instituţia. Aceştia vor să-şi recupereze banii pe care nu i-au mai primit din 2010, atunci când guvernul Boc a decis tăierea unor drepturi băneşti ale bugetarilor.

Pentru a putea fi reprezentată în instanţă, municipalitatea slătineană a decis să apeleze la servicii juridice din „sursă externă”.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost adoptat la finele săptămânii trecute, de Consiliul Local, aceasta după ce secretarul Primăriei a sesizat inedita situaţie conducerii instituţiei, notează adevărul.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Este o situaţie inedită în activitatea Primăriei Slatina, dar aici s-a ajuns deoarece este vorba despre un conflict de interese. Consilierii juridici din cadrul municipalităţii au decis să acţioneze în instanţă Primăria pentru recuperarea unor drepturi băneşti pe care nu le-au mai primit din 2010, când guvernul Boc de la acea vreme a decis anumite tăieri de sume care au afectat toţi bugetarii. Situaţia nu a fost soluţionată nici până în prezent, astfel că toţi consilieri juridici din Primăria Slatina – opt la număr, au dat în judecată instituţia. Soluţia pentru deblocarea situaţiei a fost elaborarea unui proiect de hotărâre referitor la necesitatea aprobării achiziţionării de servicii juridice de consultanţă de asistenţă şi/sau de reprezentare pentru cauzele în care consilierii juridici din cadrul Primăriei municipiului Slatina au calitatea de reclamant în contradictoriu cu Primăria municipiului Slatina sau cu municipiul Slatina”, a afirmat, pentru sursa citată, Mihai Idita, secretarul Primăriei Slatina.

 

Politica