duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bilanț negru pe șoselele din Vâlcea

Viteza ucide! Nu este doar un slogan al unei campanii de prevenție, ci o realitate. În judeţul Vâlcea, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum, de la începutul anului până în prezent, s-au înregistrat 59 de accidente soldate cu 7 morţi, 34 răniţi grav şi 75 răniţi uşor şi pe fondul vitezei neregulamentare s-au înregistrat 10 de accidente soldate cu 6 răniţi grav şi 12 răniţi uşor. Datele au fost transmise de reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea. Pentru a preveni și combate accidentele rutiere produse pe fondul vitezei, în perioada 10 – 23 august, la nivelul judeţului Vâlcea sunt organizate acţiuni, atât pe drumurile naţionale, cât şi pe alte categorii ale drumului public.

"Activitatea face parte din campania preventivă iniţiată în plan euopean de Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa ( TISPOL) la care România este parte.

Astfel, săptămâna trecută au fost aplicate 516 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi au fost reţinute pentru acelaşi motiv 24 permise de conducere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, poliţiştii au constatat 9 infracţiuni rutiere privind nerespectarea regimului legal de viteză", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vâlcea.

 

Pentru a preveni accidentele produse din cauza vitezei, poliţiştii rutieri vâlceni recomandă :

– Respectaţi restricţiile de viteză care sunt stabilite prin indicatoarele rutiere;

– Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (curbe, rampe, pante), de trafic sau la condiţiile meteo;

– Păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţa dumneavoastră, în aşa fel încât să puteţi evita producerea unor accidente ;

– Reduceţi viteza în abordarea curbelor fără vizibilitate pentru a nu fi nevoiţi ,,să tăiaţi curba” şi să pătrundeţi pe contrasens.

 

 

 

Politica