sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Creşă nouă în Slatina

Onouă creşă a fost inaugurată, ieri, la Slatina. Este vorba de creşa numărul 4, de pe strada Zmeurei. În această clădire a funcţionat un centru care a aparţinut de Direcţia pentru Protecţia Copilului. Clădirea a fost preluată de la Consiliul Judeţean, iar imobilul a fost complet reamenajat de către primărie.
Acum, părinţii îşi pot duce copii la noua creşă amenajată după standarde europene.
La inaugurare au participat edilul Minel Prina şi Nora Popescu directorul Direcţiei de Protecţie şi Asistenţă Socială Slatina precum şi Paul Stănescu preşedintele C.J. Olt.
Condiţiile în noua creşă sunt propice desfăşurării activităţii de creştere şi supraveghere a copiilor: săli prietenoase cu mobilier nou şi dotări de ultimă generaţie în ceea ce priveşte blocul alimentar (frigiderele, plita şi hota  fiind de ultimă generaţie) şi zonele de igienă.

Iniţial s-a sperat ca inaugurarea să se facă la 1 octombrie

Cladirea era finalizată de ceva timp, dar nu a putut fi inaugurată din cauza lipsei resurselor financiare, asteptându-se în acest sens alocarea de bani de la guvern, bani necesari pentru personalul angajat.  Necesarul de salariaţi este în jur de 25 de persoane.
În ultima zi a săptămânii trecute edilul Minel Prina a chemat toţi angajaţii noii unităţi, să le explice că au o responsabilitate imensă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eu ţin foarte mult la copii, presupun că şi dumneavoastră. Îmi doresc ca părinţii copiilor sa fie multumiţi.
A spus Prina

Referitor la dotarea şi circuitele unităţii educaţionale directorul Direcţiei de Protecţie şi Asistenţă Socială Slatina, Nora Popescu, a declarat: „Creşa inaugurată azi are 4 grupe cu 9 copii în fiecare grupă, fiecare clasă are un dormitor şi un grup sanitar, pe fiecare etaj personalul angajat are grupul său sanitar. Avem spălătorie, uscătorie şi sală unde se calcă lenjeria. Avem blocul alimentar, cu filtrul personalului, aşa cum prevăd normele şi un spaţiu separat pentru materialele de curaţenie. Se respectă circuitul tuturor activităţilor creşei. Bineînţeles avem şi cabinet medical.“

Creşa va avea 4 grupe, fiecare cu nouă copii, deci un total de 45 de copii.
La nivelul primăriei slătinene creşterea copiilor în creşe este organizată la nivel de serviciu. Serviciul Creşe are prevăzut un număr de 67 de posturi repartizate în 4 creşe.
Până la inaugurarea actualei unităţi, în Slatina exista un număr de 3 creşe cu 155 de locuri.
Lista de aşteptare este însă lungă. În acest moment există un număr de 87 de cereri, din partea părinţilor, care nu pot fi onorate din lipsa spaţiului.
Preşedintele CJ Olt a promis sprijin pentru extinderea creşei numărul 4.

Politica