vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii de «aur» ai învăţământului doljean, premiaţi de oficialitati

100 de elevi din sistemul de învăţământ doljean au fost premiaţi vineri, 22 august, de către Consiliul Judeţean Dolj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, pentru rezultatele deosebite obţinute la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale, desfăşurate în anul şcolar 2013-2014. În acest an s-a împlinit un deceniu de când oficialităţile judeţene îi recompensează pe tinerii eminenţi.
Premiile au fost înmânate de preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, care a oferit diplome de excelenţă şi cadrelor didactice îndrumătoare. La rândul lor, elevii cu rezultate remarcabile au fost recompensaţi cu premii în bani şi diplome de merit. Totodată, cei mai inteligenţi doljeni vor pleca şi într-o tabară tematică, organizată în Maramureş.

Este o zi specială pe care o sărbătorim de zece ani. Este a zecea oară când ne întâlnim cu performanţa din învăţământ. Ca de fiecare dată, Doljul  este un izvor care produce oameni absolut speciali. Ne face plăcere să vă putem acorda premii atât simbolice, cât şi în bani, nu atât cât ne-am fi dorit. Din păcate, nu putem să premiem profesorii care merită pe deplin, pentru că legea nu ne permite. Din fericire, reuşim şi în acest an să organizăm o tabără tematică, de data aceasta pentru toată lumea, în Maramureş. Spre toamnă o să venim, de asemenea, cu o sumă importantă de bani şi către colegii cu rezultate deosebite în sport. Noi, la Consiliul Judeţean Dolj, suntem pregătiţi să începem licitaţiile anul acesta pentru cornul şi laptele. S-au strâns aproape 57 milioane lei până în prezent. Să sperăm că se va găsi, totuşi, o formulă să se depăşească acest program, să ajungem la o hrană caldă, la ceva mai consistent. Îi felicit pe profesori pentru modul exemplar în care îşi desfăşoară meseria. Doljul a avut rezultate bune şi foarte bune anul acesta la învăţătură. 10% din mediile de zece pe ţară, obţinute la examenul de Bacalaureat, au fost obţinute la Craiova. Chiar şi la Dăbuleni au fost două note de zece. Le mulţumesc, de asemenea, elevilor care au un merit special şi o dotare extraordinară. În viaţă munca este cea care ne deosebeşte de ceilalţi şi nu neapărat norocul. Îi felicit şi pe părinţi, pentru că au numeroase griji în ceea ce-i priveşte pe elevi. Vă doresc să obţinuţi cât mai multe rezultate excelente. Sper să găsim cele mai bune situaţii prin care să venim mereu în sprijinul elevilor eminenţi.
A declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj

Centru Judeţean de Excelenţă, din toamnă, la Craiova

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest an, Doljul se poate mândri cu rezultate notabile atât la concursurile şi olimpiadele şcolare la nivel naţional, dar şi cu premii şi rezultate excepţionale la nivel internaţional. Ultimul dintre aceste rezultate este medalia de aur obţinută de Dan Mircea Mirea, elev al Colegiului Naţional ,,Fraţii Buzeşti’’, la Olimpiada de Lingvistică de la Beijing.
Mai mult de atât, inspectorul şcolar general ISJ Dolj, Georgică Bercea a anunţat că începând cu 1 septembrie se va deschide la Craiova Centrul Judeţean de Excelenţă, în cadrul Colegiului Naţional ,,Carol I’’. Noua instituţie de învăţământ va avea ca scop pregătirea elevilor eminenţi din Dolj, în condiţii cât mai optime.

Sunt rezultate care ne onorează şi ne bucură, dar în acelaşi timp sunt şi rezultate care ne obligă. Rezultatele de la examenele naţionale au fost bune, dar sperăm ca pe viitor să le îmbunătăţim, iar trendul ascendent pe care îl avem în ultimii trei ani, să cunoască şi în anul următor un rezultat pozitiv. Vreau să mulţumesc tuturor dascălilor care s-au ocupat de pregătirea acestor elevi excepţionali. Printr-un ordin de ministru semnat pe 29 iulie 2014, cu publicare în Monitorul Oficial în august 2014, începând cu 1 septembrie 2014, la nivelul judeţului Dolj se înfiinţează cu personalitate juridică, Centrul Judeţean de Excelenţă, în cadrul Colegiului Naţional ,,Carol I’’. Astfel, aceşti tineri minunaţi care sunt mândria noastră, vor avea în plus pentru pregătirea lor un centru special care să le ofere noi perspective în pregătirea pentru viitorul an şcolar. Această instituţie se va ocupa, în mod special, de pregătirea tinerilor, care să aducă şi pe viitor noi succese judeţului Dolj.
A declarat Georgică Bercea, inspector şcolar general ISJ Dolj

Avem cu ce să ne mândrim

Buzeşteanul Dan Mircea Mirea a fost recompensat de către oficialităţile judeţene pentru medalia de aur obţinută la Olimpiada de Lingvistică de la Beijing.
Mai mult de atât, tânărul craiovean a reuşit să facă performanţă şi la biologie, obţinând medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Biologie. Acesta a mai obţinut premii precum: locul I la Olimpiada Naţională de Lingvistică şi locul II la Olimpiada Naţională de Biologie.

Tiberiade Izabela, elevă a Colegiului Naţional ,,Carol I’’, a fost premiată pentru rezultatele deosebite obţinute la Olimpiada Internaţională de Limba Romani- locul III, respectiv pentru locul II obţinut la aceeaşi olimpiadă, la nivel naţional.
Şi elevul Theo Matican evoluează din ce în ce mai mult. Băiatul a fost premiat de către Ion Prioteasa, pentru rezultate deosebite obţinute la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olimpycs-locul III, desfăşurate în Coreea de Sud şi la Jocurile Paralimpice din Slovacia-locul III.

Felicitări, Cosmin Lengyel!

Cotidianul regional ,,Ediţie Specială’’ îl felicită pe colegul şi redactorul Cosmin Lengyel, pentru locul I obţinut la Olimpiada Naţională de Pregătire Sportivă Teoretică.

Mă simt mândru de această reuşită. Am muncit foarte mult să ajung aici. Performanţa se obţine cu sacrificii, dar  mai ales cu multă muncă şi devotament. Şi pentru ca totul să se transforme într-o adevărată reuşită este nevoie de multă pasiune, întrucât nu poţi obţine niciodată rezultate notabile fără acest ingredient secret.
Cosmin Lengyel, redactor sportiv al cotidianului ,,Ediţie Specială’’

«Premiile în bani acordate nu sunt semnificative, dar sunt bine primite»

Premiile în bani acordate nu sunt semnificative, dar sunt bine primite. Poate aceşti bani au fost oferiţi pentru a răscumpăra cărţile achiziţionate de olimpici, meditaţiile, orele de lucru. Însă cred că toţi ne bucurăm mai mult de excursia în Maramureş. Sunt de părere că nu contează ce faci, ci cu cine, iar excursia aceasta îmi oferă ocazia să cunosc alţi olimpici, pe care în alte circumstanţe probabil nu i-aş fi cunoscut.
A povestit Vlad Pelin, locul III Olimpiada Naţională de Limba Engleză, elev la C.N. ,,Carol I’’

Elevii care au obţinut locul I la concursurile şi olimpiadele naţionale şi internaţionale au fost răsplătiţi cu 500 lei, cei de pe locul II cu 400 lei, iar locul III a fost recompensat cu 300 lei.
De asemenea, cei care au obţinut menţiune au primit câte 200 lei.

Politica