vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PNL şi PSD şi-au disputat Brădeştiul, de Zilele Comunei

Ziua de 1 Mai a fost o oportunitate pentru partidele politice să facă “băi de mulţime”. Asta s-a întâmplat la Brădeşti, acolo unde localnicii sărbătoreau Zilele Comunei. Liberalii şi social-democraţii doljeni s-au întâlnit preţ de câteva minute în biroul primarului pe care şi-l dispută ambele formaţiuni.
Câştig de cauză în “minirăzboiul de 1 Mai” pare să fi avut “galbenii”, care s-au pozat cu primarul Ion Răcăreanu. Rămâne de văzut unde se vor duce voturile brădeştenilor pe 25 mai!

Brădeştiul s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare de 1 şi de 2 Mai. Dar şi în culoarea roşie, pentru că de la intrarea în comună, la fel ca în multe localităţi ale judeţului, până în dreptul primăriei, stâlpii de curent, staţiile de autobuz etc erau “tapetate” cu afişe electorale ale PSD.  Sau USL, ce a mai rămas din el.
Sărbătoarea localităţii a fost câmp de luptă pentru PNL şi PSD Dolj. Asta pentru că primii, în frunte cu Mihai Voicu, continuă să îşi revendice primarul, în vreme ce ultimii l-au prezentat, în urmă cu câteva săptămâni, pe acelaşi gospodar şef în “curtea lor”.

Liberalii au ajuns la Brădeşti în jurul orei 16. Nu au pierdut timpul şi, după o scurtă baie de mulţime, şedinţe foto etc, au trecut la “marcaj”, flancându-l pe primarul de drept al lor. Aşa se face că Răcăreanu  a apărut în pozele ambelor partide.
Social democraţii au ajuns la Brădeşti pe la ora 18. Au intrat în biroul primarului dar aici, surpriză! Camera era plină cu liberali. S-au întâlnit astfel perechile de “prieteni” “Lia Olguţa Vasilescu – Elena Costea”, “Lia Olguţa Vasilescu – Mihai Voicu”. De salutat, s-au salutat, că doar nu o fi supărarea atât de mare! De vorbit, nu prea şi-au vorbit!  De altfel, imaginea “confruntării” a fost imortalizată cu o cameră video, pe fundalul melodiei “Thunder”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ţinând cont de faptul că liberalii au rămas în birou, iar social-democraţii au plecat, după circa o jumătate de oră, am putea crede că pe 1 Mai, la Brădeşti, PNL a făcut 1 – 0 în compania PSD.
Însă “meciul” va avea şi o a doua repriză, pe 25 mai, la alegerile pentru Parlamentul European. Rămâne de văzut dacă PSD va reuşi să întoarcă rezultatul, adică să ia voturile pe care le vrea în comuna Brădeşti.

Politica