sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Paşte pe Clisura Dunării cu peşte şi miel

Relaxări  cu barca pe Dunăre, partide de pescuit, drumeţii în Parcul Naţional “Porţile de Fier”, vizite la Mănăstirea Mraconia şi Sf. Ana sunt doar câteva dintre atracţiile pe care administratorii de pensiuni din Clisura Dunării le-au pregătit turiştilor de Paşte.

Proprietarii de pensiuni de pe Clisura Dunării şi-au propus să îşi vândă cât mai diversificat ofertele. Aceştia au stabilit deja preţurile şi meniurile pentru minivacanţa de Paşte. Fără excepţie, proprietarii de pensiuni promit bucate tradiţionale şi cazare de excepţie la preţuri apropiate de cele de anul trecut. Cu 150 de lei pe noapte se mai pot găsi camere la pensiuni de 3, 4 margarete. Micul dejun este inclus.
Şi la bucătărie este forfotă mare, bucătarii pun la punct ultimele detalii ale meniului de Paşte, care cuprinde, în egală măsură, preparate din meniul românesc ,  n-o să lipsească tradiţionalele ouă de Paşte, carnea de miel şi cozonacii – dar, şi meniu cu saramură de peşte şi alte delicatesuri.
Şi pentru că friptura să fie cât mai gustoasă, oierii au grijă ca până de Paşte mieii, să fie bine hrăniţi. Şi după o masă copioasă şi un pahar de vin de casă, turiştii se vor odihni în aşternuturile proaspăt apretate. Pensiunile au pregătit pentru Paşte pachete de patru zile, cu trei nopţi de cazare, iar preţurile încep de la 450 lei de persoană, iar pentru copiii sub 7 ani cazarea este gratuită.

Pentru Paşte avem un pachet de 3 nopţi şi patru zile în cuantum de 480 de lei de persoană, pensiune completă, inclusiv masa tradiţională de Paşte. Pentru masa de Paşte pregătim mielul, peştele nu va lipsi de pe masă, cozonacul, ouăle roşii şi vinul roşu de casă.
A spus Mariana Oniga, proprietarul unei pensiuni din Eşelniţa

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pregătirile sunt în toi: trebuie vânturate butoaiele cu vin, pregătit muşchiuleţul de miel pentru pastramă şi împrospătate camerele.

Ne pregătim să aşteptăm turiştii, îi aşteptăm cu drag să ajungă în Eşelniţa, vrem să îi aşteptăm cu camerele curate, împrospătate, să ne facem toate lucrările de care nu am avut timp până acum. Oferta cuprinde un sejur de 3 nopti şi 4 zile cu demi-pensiune.
A spus proprietarul unei alte pensiuni din Eşelniţa

Turiştii vor putea participa la slujba de Înviere la Mânăstirea Mraconia din Cazanele Dunării, urmată de un aperitiv Pascal (ouă, drob, cozonac, vin roşu, brânzeturi şi verdeţuri).

În primul rând cei care vin aici pot să se relaxeze. Pe lângă bucătăria tradiţională vom avea şi bucate specifice sărbătorii de Paşti. Avem o mânăstire foarte aproape, la un kilometru distanţă, unde în noaptea de Înviere se poate merge la slujbă. După slujbă noi îi primim cu bucate tradiţionale. În zilele următoare pot să facă o plimbare cu barca, trasee montane dacă vremea le permite.
A spus Alexandru Cunicel, proprietarul unei pensiuni de patru stele din Clisura Dunării

De asemenea, clienţii vor avea parte de plimbări cu ambarcaţiunea cu motor pe Dunăre, în Cazane, cu vizita peşterii Veterani. Din masa festivă de Paşte, evident nu vor lipsi preparatele tradiţionale, stropite cu vin roşu şi ţuică de casă.

180 lei camera dublă cu pat matrimonial, în tariful acesta intră şi o plimbare cu barca în Cazanele Dunării, la Chipul lui Decebal, Tabula Traiana, Peştera Ponicova, Grota Hotărani. Mai sunt excursiile cu maşinile de teren, sunt nişte trasee nemaipomenite şi necunoscute pe dealurile din împrejurimi. Punctul principal de atracţie al turiştilor care vin aici este pescuitul. Avem un golf aici, unde apa este foarte liniştită, cu peşte din abundenţă.
A spus Nicu Roman, proprietarul unei alte pensiuni din zonă

Patronii pensiunilor spun că majoritatea celor care şi-au făcut rezervări sunt clienţi vechi care obişnuiesc să-şi petreacă vara câteva zile din concediu aici. Cei mai mulţi sunt din Bucureşti sau Timişoara, dar şi din alte oraşe mari, cum ar fi Cluj Napoca, Iaşi, Arad, Craiova şi Târgu Mureş.

Politica