sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ISJ Dolj a semnat Acordul de parteneriat cu FORD ROMÂNIA S.A.

ISJ Dolj a semnat ieri Acordul de parteneriat cu FORD ROMÂNIA S.A., acord care stabileşte contextul în care se organizează şi se desfăşoară stagiul de pregătire practică în vederea învăţării la locul de muncă, ca parte integrantă a programului de pregătire profesională prin învăţământ profesional şi tehnic.
Din delegaţia ISJ Dolj au făcut parte inspectorul şcolar general, prof. Georgică Bercea-Florea, inspectorul şcolar pentru învăţământul profesional şi tehnic, prof. Simona Ciulu, purtătorul de cuvânt, prof. Mihăiţă Stoica, directorul Colegiului “Ştefan Odobleja” Craiova, prof. Aurora Simon, directorul Colegiului Tehnic Energetic Craiova, prof. Ionuţ Bistriceanu şi directorul Liceului Tehnologic Auto Craiova, prof. Octavian Gavrilă. Din partea Ford România S.A., la semnarea acestui Acord, au luat parte Jan Gijsen, preşedintele Consiliului de Administraţie, Rob Ardley, director resurse umane şi Marina Babară, director departamentul de formare profesională. În deschiderea întâlnirii, director Rob Ardley a prezentat, pe scurt, fabrica de automobile Ford şi performanţele economice ale acesteia.

Preşedintele Jan Gijsen a evidenţiat importanţa unei astfel de colaborări cu unităţile de învăţământ din sistemul preuniversitar în contextul parteneriatului existent cu Universitatea din Craiova.
În acelaşi timp, acesta a insistat asupra respectării termenelor prevăzute în prezentul Acord, având în vedere viitorul şi perspectivele prognozate spre dezvoltare în acest domeniu.
Totodată, Georgică Bercea-Florea a punctat importanţa dezvoltării unui astfel de parteneriat avantajos de ambele părţi, care pune accentul pe activitatea de pregătire practică a elevilor, pe perfecţionarea cadrelor didactice şi pe crearea şi susţinerea unor programe de învăţământ specifice domeniului construcţiei de automobile. Recunoscând importanţa şi necesitatea dezvoltării economice durabile, inspectorul şcolar general mulţumeşte Ford România S.A. pentru deschidere şi implicare afirmându-şi sprijinul pentru un parteneriat activ pe multiple planuri de interes.

Politica