vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Magia lui Messi sau magia amintirilor din 94?

Un amical de lux, un amical care va străfulgera nu numai actuala generaţiei de fotbalişti, dar şi memoria generaţiei de aur. În urmă cu 20 de ani, România dobândea calificarea în premieră în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din S.U.A, învingând cu scorul de 3-2 naţionala lui Maradona. Dumitrescu cu o dublă şi magistralul Hagi trimiteau cele trei culori pe tabloul sferturilor de finală, unde din păcate soarta a fost crudă cu ai noştrii. La finalul unui meci strâns şi tensionat, România pierdea calificarea în semifinale la loviturile de departajare împotriva Suediei.

Din acel moment a început lent dar sigur decăderea fotbalului românesc pe plan internaţional, naţionala nemaibifând nicio prezenţă la turneul final al unui Campionat Mondial până la ora actuală. Din această perspectivă, partida amicală dintre România şi Argentina va fi una de gală pentru tricolori, dar şi un bun prilej de a se testa în compania uneia dintre forţele fotbalului mondial. Căutată de noroc şi la tragerile pentru Euro 2016, naţionala României nu va avea scuze veritabile pentru o nouă campanie ratată. Astfel, tricolorii sunt nevoiţi să organizeze planul de abordare a preliminariilor cât mai timpuriu pentru a fi cu toate temele făcute la momentul oportun.

În această seară, începând cu ora 21, reprezentativa României va trebui să fie la înălţime, să atingă altitudinea unei naţionale ce emană argint viu la capitolul vedete. Întreaga valoare a lotului argentinian se îndreaptă spre o sumă frumuşică, de câteva sute de milioane de euro, dar fără rezultate concrete în ultimii ani la competiţiile internaţionale. Reprezentativa Argentinei este salvată doar de imaginea ambasadorilor de pe gazon, aglomeraţia de vedete distrugând parţial omogenitatea jocului. Fără îndoială, Messi va reprezenta atracţia principală pentru cei peste 40.000 de oameni ce vor fi prezenţi pe Naţional Arena în această seară, pentru a asista la spectacolul sportiv. Animaţia se speră a fi întreţinută nu decât de artificiile tehnice ale artiştilor desăvârşiţi din lotul formaţiei sud-americane, ci şi de strălucirea tricourilor galbene, proaspăt înnoite de elevii lui Piţurcă. În aceste considerente, nu ne aşteaptă decât o demonstraţie fotbalistică cât mai carismatică, care sperăm să nu fie eclipsată de nervozitate sau gesturi lipsite de fair-play.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica