sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cele mai multe incendii, la Severin

Pompierii din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi au desfăşurat o campanie de prevenire a incendiilor în locuinţe, în Drobeta Turnu Severin, municipiul figurând în topul  oraşelor în care s-au produs cele mai multe astfel de incidente.

Având în vedere că municipiul Dr.Tr.Severin se situează în topul localităţilor cu cele mai multe incendii înregistrate în anul 2013, prima acţiune de informare preventivă, din acest an, a fost desfăşurată într-o zonă cu case dintr-un cartier al municipiului. Pentru a informa cetăţenii şi a-i îndruma în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor pe timpul exploatării coşurilor de fum, pompierii din cadrul Inspecţiei de prevenire s-au deplasat pe mai multe străzi din municipiul Dr.Tr.Severin. Cadrele ISU au discutat cu cetăţenii încercând să-i conştientizeze asupra pericolului produs de coşurile de  fum necurăţate. Pentru ca mesajul să ajungă la toţi membrii familiei, pompierii au distribuit şi pliante cu recomandări.
Se arată într-un comunicat remis de ISU Mehedinţi

Astfel de acţiuni vor continua pe tot parcursul sezonului rece, pe timpul controalelor desfăşurate de cadrele Inspecţiei de prevenire, ele fiind desfăşurate în cadrul Campaniei naţionale „RISC – Siguranţa nu este un joc de noroc”. Din datele prezentate reiese că pe parcursul anului 2013, şapte persoane au avut de suferit în urma incendiilor izbucnite în locuinţe din judeţul Mehedinţi. Dintre acestea, trei persoane au decedat, iar alte patru au fost rănite.Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” a intervenit, în anul 2013, pentru stingerea unui număr de 260 incendii, dintre acestea 184 au avut loc la case şi anexe gospodăreşti. Cele mai multe incendii s-au înregistrat în municipiul Dr.Tr.Severin – 58, Orşova – 14, Baia de Aramă – 10, Gârla Mare – 9, Bălăciţa – 8 şi 7 în Brezniţa de Ocol, Pătulele, Şimian şi Strehaia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Maşină în flăcări la Severin

Un autoturism a ars ca o torţă în Severin.Marţi seara , la ora 21.02, un apel venit prin 112 anunţa izbucnirea unui incendiu la un autoturism, pe str. I.C. Brătianu din municipiul Dr.Tr.Severin. Imediat, a fost alertat Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin, care a intervenit cu două  autospeciale cu apă şi spumă. Pompierii au lichidat incendiul în scurt timp, reuşind să împiedice producerea unei explozii, dar şi propagarea incendiului la alt autoturism parcat la numai o jumătate de metru distanţă.

Incendiul, care a izbucnit, cel mai probabil, ca urmare a unui scurtcircuit electric, produs la un cablu electric defect, a cuprins aproximativ  60% din autoturism (compartimentul motor, bordul autoturismului şi tapiţeria). În altă ordine de idei Serviciul SMURD din cadrul I.S.U. ”Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la  6 urgenţe medicale.În cursul zilei de marţi, 04.02.2014, în intervalul orar 08.45-18.20, un echipaj de pompieri, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, a intervenit  pentru îndepărtarea  ţurţurilor de la acoperişurile clădirilor, în 9 locaţii din municipiul Drobeta Turnu Severin. Pompierii au îndepărtat pericolul produs de căderea ţurţurilor.

Politica