vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăvară plină la Teatrul «Colibri»

Teatrul pentru Copii şi Tineret “Colibri’’ bucură publicul craiovean cu spectacole care de care mai interesante, care vor avea loc în vacanţa intersemestrială a elevilor. Numeroase surprize sunt pregătite cu multă grijă şi devotament de colectivul ,, Colibri’’, care îşi propune ca în acest an să mai adauge o piatră de temelie la educaţia celor mai mici olteni din Cetatea Banilor. O nouă sală- studio va fi însufleţită atât prin intermediul păpuşilor, cât şi a păpuşarilor care vor avea grijă să pună în scenă cele mai captivante poveşti şi basme. Spectacolele care se vor desfăşura în această sală nu vor dura foarte mult, dar vor fi pline de emoţie. Totodată, reprezentaţiile vor avea rolul de a fi percepute ca nişte lecţii de viaţă, pe înţelesul copiilor.  

Sala-studio este un spaţiu multifuncţional. Această muncă de laborator este unul dintre atributele pe care le are păpuşarul. Este foarte potrivită pentru ceea ce vrem noi să facem şi anume spectacole foarte mici de studio, cu o oarecare componenţă didactică. Fiecare dintre colegele mele a pregătit spectacole şi a gândit momente pentru vacanţa intersemestrială. Astfel de reprezentaţii sunt pentru studio, nu pentru scena mare.
Adriana Teodorescu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret «Colibri»

«Colibri» pregăteşte un nou autobuz pentru copii

Policlinica Buna Vestire Craiova

Managerul instituţiei culturale, Adriana Teodorescu a realizat şi o retrospectivă a celor mai importante poveşti puse în scenă de actori. Totodată, “Colibri’’ va pregăti şi un nou autobuz, care va fi însufleţit de minunatele poveşti pregătite special pentru copii. Actorii pregătesc 17 spectacole şi tot atâtea surprize, iar la acestea se mai adaugă  patru spectacole care vor face deliciul publicului.

Actriţa Rodica Prisăcaru a pregătit două spectacole: <> şi <>. Cel dintâi s-a jucat pe dat de 1 iunie 2013, afară, în curtea sediului pe care l-am avut până acum. Adriana Ioncu a făcut un spectacol intitulat <>, realizând astfel o călătorie prin cele mai cunoscute poveşti. Ceea ce a făcut actriţa Iulia Cârstea a fost să recupereze scenografia dintr-un spectacol pe care noi l-am avut, dar care nu a fost foarte reuşit din punct de vedere al regiei. Este vorba de << Motanul încălţat>>, dar nu este povestea clasică. Este o recompunere a poveştii, într-o manieră foarte veselă. Chiar dacă teatrul nu este foarte mare şi noi suntem puţini, sunt convinsă că vom face o treabă bună.
Adriana Teodorescu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret ,, Colibri’’

Spectacol ambiţios, pentru un festival ambiţios

Printre principalele obiective ale teatrului se numără realizarea unui spectacol foarte ambiţios, care va fi pus în scenă şi în cadrul Festivalului Shakespeare.

Piesa de teatru << Eu sunt Shakespeare>> este scrisă de Alina Nelega, unul dintre cei mai importanţi dramaturgi contemporani. Scenografia este semnată de doi foarte tineri scenografi: Tiberiu Toietan şi Oana Micu.
A adăugat managerul instituţiei culturale

Săptămâna teatrului se va derula în luna martie

Un alt proiect la fel de important constă într-o poveste care nu a mai fost niciodată montată la Teatrul de copii şi Tineret din Craiova. Este vorba de “Ursul păcălit de vulpe’’, al cărui autor este păpuşarul Valentin Dobrescu. Premierele ambelor spectacole vor fi în luna martie, lună în care se va desfăşura şi Săptămâna teatrului ( 20-28 martie).

Pe 20 martie este Ziua Internaţională a Teatrului pentru copii şi tineret, iar data de 21 martie reprezintă Ziua Mondială a Marionetiştilor şi Păpuşarilor. Pe 27 martie celebrăm Ziua Mondială a Teatrului, iar pe 28 martie va fi premiera la piesa <>.
Adriana Teodorescu

«Colibri» – poveşti de neuitat pentru cei mici

Programul Teatrului ,, Colibri’’ pentru vacanţa intersemestrială este unul foarte dens. Conducerea şi-a propus să fie cât mai multe reprezentaţii în premieră, în săptămâna liberă a elevilor.  Teatrul pregăteşte şi o expoziţie internaţională de scenografie de teatru de păpuşi. Două activităţi se vor desfăşura în sala-studio, de luni până vineri, pe perioada vacanţei.

Programul va fi foarte încărcat. Vor fi cele trei spectacole în vacanţă, spectacole de studio, de împrietenire a copiilor cu teatrul de studio. În paralel, se vor desfăşura şi atelierele care se află la cea de-a doua ediţie.
Adriana Teodorescu

Foaier pentru proiecţii cu fragmente din spectacole

Bucuriile se ţin lanţ pentru cei mici. Tot în vacanţă, ,, Colibri’’ va încerca să organizeze un foaier, unde vor fi prezentate proiecţii cu fragmente din spectacolele proprii care în ziua de azi nu se mai află în repertoriu, dar şi cu alte spectacole care nu aparţin teatrului craiovean.

«Colibri» comunică cu Teatrul «Ariel» din Tg. Mureş

De departe, cel mai important proiect al instituţiei constă într-un parteneriat cu Teatrul ,, Ariel’’ din Tg. Mureş şi cu Radio Tg. Mureş. Proiectul se va derula pe tot parcursul anului 2014 şi poartă denumirea de ,, Fabrica cu poveşti’’. Este vorba de poveşti foarte scurte, scrise de Alina Nelega, care au fost înregistrate la Radio Tg. Mureş, cu vocile unor actori foarte îndrăgiţi.

Poveştile durează 10-12 minute şi sunt urmate de provocarea ca micuţii să deseneze şi să-şi imagineze povestea pe care au auzit-o. Astfel, copiii pot să-şi petreacă timpul într-un mod agreabil, constructiv şi educativ. Preţul unui bilet este de 5 lei.
A spus directorul teatrului

Adriana Teodorescu a mai punctat faptul că pe parcursul verii se va desfăşura un festival de stradă. Toate aceste proiecte reprezintă o provocare pentru colectivul instituţiei culturale.

Politica