sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mica Unire, sărbătorită la Bruxelles prin artă, costume şi dans popular românesc

Români din Republica Moldova, Serbia şi Oltenia au dat, simbolic, „mână cu mână” la Bruxelles, în zilele premergătoare sărbătorii Unirii Principatelor Române, la invitaţia europarlamentarului PDL  Marian-Jean Marinescu, vicepreşedinte al Grupului PPE în Parlamentul European. Organizat în Parlamentul European, evenimentul a inclus vernisajul expoziţiei de măşti în lemn ale artistului popular Gheorghe Florea, o prezentare de costume tradiţionale româneşti din Moldova, Valea Timocului (Serbia) şi Oltenia, precum şi lansarea cărţii „Tradiţii culinare româneşti la sud de Dunăre” a jurnalistului Romeo Crîşmaru, o colecţie de reţete culinare culese din Valea Timocului. Ansamblul de cântece şi dansuri „Plai de dor” din Şerbăneşti, Olt, a încheiat evenimentul cu o demonstraţie a unuia dintre cele mai îndrăgite dansuri populare româneşti: căluşul.

Astăzi am cinstit unitatea, tradiţia şi continuitatea neamului nostru, cu câteva zile înainte de marea sărbătoare a Unirii Principatelor Române. Momentele artistice la care am asistat sunt dovada grăitoare a talentului şi culturii noastre deosebite, care s-au păstrat vii atât dincolo de Prut, cât şi la sud de Dunăre, în Timoc.
A spus deputatul european Marian-Jean Marinescu

La eveniment au participat Excelenţa Sa, domnul Ambasador Eugen Caras, şeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, Excelenţa Sa, domnul Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova în Belgia, precum şi domnul Adrian-Cristian Bratu, reprezentant permanent COPS, din partea Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE, alături de eurodeputaţi şi angajaţi ai Parlamentului European.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deputatul european Marian-Jean Marinescu este cunoscut ca un susţinător al integrării europene a Republicii Moldova. După ce a lucrat pe dosarul privind simplificarea procedurii de eliberare a vizelor pentru cetăţenii moldoveni, în prezent vicepreşedintele Grupului PPE este raportor al Parlamentului European pe dosarul privind eliminarea vizelor pentru Republica Moldova. De asemenea, eurodeputatul PDL a susţinut şi promovat, prin mai multe acţiuni, respectarea drepturilor comunităţilor de români din Serbia.

Politica