marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Agresorul tinerei din Baia de Fier, ucisă din gelozie, trimis în judecată

Bărbatul care a ucis-o în urmă cu două luni pe tânăra în vârstă de 19 ani din Baia de Fier a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul, orbit de o gelozie cruntă, ar fi înjunghiat-o pe concubina sa de mai multe ori cu un briceag. Anterior crimei, agresorul ar mai fi agrest-o pe victimă și a urmărit-o constant cu mașina, după ce aceasta ar fi decis să încheie relația de iubire. Cum bărbatul nu a suportat acest gând, într-un acces de furie, a ucis-o pe tânără.

Evenimentul a avut loc în noaptea de 14 iulie, pe raza satului Cernădie din comuna gorjeană Baia de Fier.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Prin rechizitoriul din data de 06.09.2021, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului C…, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat (cu premeditare), faptă prevăzută de art. 188 Cod penal raportat la art. 189 alin.1 lit. a Cod penal şi lipsire de libertate în mod ilegal, săvârşită de o persoană înarmată şi punând în primejdie viaţa victimei, faptă prevăzută de art. 205 alin.1 şi alin.3 lit. a şi c din Codul penal.

S-a reţinut că în contextul derulării, în perioada iunie 2020-mai 2021, a unei relaţii amoroase cu victima M…, caracterizată prin acte repetate de violenţă fizică şi psihică, confruntându-se cu refuzul ferm şi exprimat în mod repetat al victimei de a nu mai continua relaţia, inculpatul C… a dezvoltat sentimente de gelozie şi a luat hotărârea ca în situaţia în care victima M… ar iniţia o relaţie amoroasă cu o altă persoană, să suprime viaţa victimei.

Această hotărâre inculpatul a expus-o în repetate rânduri victimei, în perioada mai-iulie 2021, prin mesaje vocale în reţelele de socializare şi prin comunicare directă. În acelaşi timp, inculpatul a procedat la pândirea victimei la domiciliul acesteia, în comuna Baia de ieri, judeţul Gorj şi la urmărirea ei repetată în trafic cu autoturismul.

În acest context, s-a reţinut de procuror că în noaptea de 14/15 iulie 2021, în jurul orelor 00.00, fiind animat de sentimente de gelozie cu privire la împrejurarea că victima M…, în vârstă de 19 ani, s-a întâlnit cu o altă persoană de sex masculin, inculpatul C… a procedat la pândirea victimei la domiciliul acesteia şi ulterior la urmărirea, pe raza localităţilor Polovragi şi Baia de Fier cu autoturismul marca BMW … a autoturismului tot marca BMW în care se aflau victima şi martorul G…, determinând oprirea acestuia în trafic, prin manevre de depăşire, semnale acustice şi luminoase, iar în jurul orelor 00,20, după oprirea acestui autoturism pe raza satului Cernădie, comuna Baia de Fier, a coborât din autoturism, s-a deplasat la autoturismul în care se afla victima, a refuzat să discute cu martorii R… şi G…, iar după ce s-a încredinţat că în interiorul autoturismului de află victima M…, inculpatul C… şi-a adus la îndeplinire hotărârea infracţională, s-a înarmat cu un briceag, pe care l-a scos din portiera autoturismului său, s-a îndreptat spre autoturismul în care se afla victima, împrejurare în care aceasta din urmă a fugit către autoturismul martorului R…, încercând să-şi asigure scăparea prin intrarea în acel autoturism, însă nu a reuşit, întrucât inculpatul C… a doborât-o la pământ cu faţa în sus, s-a poziţionat deasupra acesteia şi a ridicat braţul înarmat cu briceagul, ţinându-l cu lama în jos şi a aplicat cu intensitate mai multe lovituri victimei în zone vitale, respectiv hemitorace stâng anterior lateral şi posterior şi latero-cervical stâng, provocându-i plăgi tăiate – înţepate care au condus ulterior la decesul acesteia”, se arată într-un comunicat emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Mai mult, agresorul nu ar fi sunat imediat la Poliție și Ambulanță, transportând-o pe victimă cu mașina în Târgu Jiu, la locuința unei alte persoane.

„S-a reţinut că după aplicarea loviturilor, dar în timp ce victima era încă în viaţă, inculpatul C… a introdus-o cu forţa pe aceasta în interiorul autoturismului său, după care a demarat în viteză şi a transportat-o până în mun. Tg.-Jiu, la locuinţa unei alte persoane, împiedicând în felul acesta şi luarea măsurilor urgente pentru salvarea victimei.

Din raportul medico-legal de autopsie rezultă că victima a fost lovită de 12 ori.

Inculpatul a fost reţinut preventiv 24 de ore în cauză, prin dispoziţia procurorului din 15.07.2021 şi ulterior arestat preventiv de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, la propunerea procurorului.

Facem însă precizarea că trimiterea în judecată nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul emis.

Politica