marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Siberia în flăcări. Cea mai mare regiune rusească, transformată în capitala incendiilor

Iacuția, cea mai mare regiune rusească, care obișnuia să fie cunoscută drept regatul permafrostului, se transformă în această vară în capitala incendiilor. Flăcările ard necontenit încă de la începutul lunii mai și au cuprins până acum 2 milioane de hectare din sălbăticia Iacuției, adică întreaga suprafață a unei țări precum Slovenia.

Locuitorii și-au petrecut ultimele trei luni înconjurați de nori grei de smog, care au ajuns până deasupra Oceanului Pacific.

Iar oamenii care locuiesc în așezările de la est, vest și nord de capitala Iakutsk se plâng că respiratul a devenit o problemă în ultimele săptămâni. Chiar și în acest moment sunt 150 de incendii de vegetație separate în regiunea din estul Siberiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până și avioanele pompierilor au rămas la sol din cauza vizibilității reduse din zona orașului Mirnu din vestul Iacuției, scrie libertatea.ro

„Nu ne amintim să fi existat vreodată o situație atât de gravă precum acum”, a declarat un locuitor al satului Kobuai.

Urșii bruni suferă și ei, fiind alungați din habitatul lor natural de flăcări. Iar localnicii au surprins familii de urși cerșind de mâncare de-a lungul drumurilor din Iacuția.

Peste 2.000 de pompieri se luptă la foc continuu cu flăcările, care au izbucnit pentru prima dată pe 4 mai. Situația s-a înrăutățit considerabil în iunie, care a fost cea mai uscată lună din istoria Iacuției, potrivit măsurătorilor care au început la sfârșitul secolului al 19-lea.


Politica