joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mulți români își anulează vacanțele în Grecia. În ce condiții pot fi recuperați banii?

Mulți români și-au anulat vacanțele plănuite pentru Grecia, după ce acest stat a intrat pe lista roșie ca urmare a creșterii numărului de cazuri de Covid.

Legea prevede că persoanele de peste 16 ani intră automat în carantină la revenirea în țară. Presa elenă scrie că hotelierii din Thassos, spre exemplu, „au suferit mari pierderi economice, întrucât agențiile de turism din România rezervaseră camere până la 15 august„.

Acum, aceste hoteluri au rămas goale și ”vor trebui găsiţi ocupanţi din rândul turiștilor greci, așa că este de așteptat să apară oferte speciale de vacanță în Thassos”, scrie presa elenă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Într-un interviu acordat RFI, consultantul în turism Ciprian Enea explică în ce condiții pot fi anulate vacanțele estivale și la ce trebuie să fim atenți când ne rezervăm concediul în următoarele luni.

Potrivit acestuia, trebuie luată în seamă legislațiar românească și cea europeană.

”Contează condițiile contractuale pe care le-am încheiat pentru că fiecare agenție de turism sau fiecare hotel poate avea și condiții improprii de comercializare a pachetelor turistice care nu contravin legislației în vigoare”, a declarat Ciprian Enea.

”Sunt instituții foarte eficiente cărora se pot adresa. Vorbim despre Ministerul Turismului în primul rând și despre Protecția Consumatorului, însă înainte de a ne adresa protecției consumatorului trebuie să citim foarte bine contractul pe care l-am încheiat cu agenția de turism sau condițiile de călătorie pe care le-am acceptat atunci când am semnat un contract cu o platformă de rezervări foarte cunoscută”, a mai spus consultantul, potrivit rfi.ro

Politica