marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vot în Dolj. Dosare penale

IPJ Dolj anunţă noi infracţiuni care au legătură cu procesul electoral.

La o secţie de votare din Craiova a fost găsit un buletin de vot care ar fi avut deja aplicată ștampila de vot în dreptul unui partid politic.
„Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că respectivul buletin de vot ar fi fost primit de o femeie din Craiova, care, la scurt timp după ce intrase în cabina de vot, ar fi sesizat faptul că acesta era deja ștampilat.
Buletinul de vot în cauză a fost anulat de membrii comisiei, respectivei persoane fiindu-i înmânat un alt buletin pentru exercitarea dreptului de vot.
În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea clarificării situației, fiind întocmit un dosar penal pentru fraudă la vot”, arată IPJ Dolj.

O femeie din Unirea a sunat la Poliţie şi a spus că a fost lovită şi ameninţată de un bărbat de 52 ani din localitate. Scandalul a pornit de la o solicitare pentru urna mobilă. „Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că, în timp ce persoana vătămată se afla pe o stradă din localitate ar fi intrat într-o discuție în contradictoriu cu bărbatul în cauză, aceasta spunându-i că mama sa solicitase urna mobilă pentru alegerile din 27 septembrie.
În continuare, persoana vătămată ar fi fost amenințată și lovită cu portiera unui autoturism în zona umărului.
Femeia nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru comiterea infracțiunilor de amenințare și lovire sau alte violențe.” – IPJ Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vot fără drept în Galiciuica: „Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Giubega au fost sesizați despre faptul că la o secție de votare din Galiciuica un bărbat de 23 de ani, din Galiciuica, a fost validat în sistem, deși nu avea drept de vot.
Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că cel în cauză și-ar fi exercitat dreptul la vot, sistemul informatic generând o alertă referitoare la faptul că persoana nu are drept de vot, dar poate vota cu acordul președintelui secției de votare.
Pentru clarificare situației, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru fraudă la vot, urmând ca în funcție de rezultatul verificărilor să fie dispuse măsurile corespunzătoare.” IPJ Dolj

La Cetate, s-a deschis dosar penal după ce o bătrână s-a prezentat la urne, deşi pe numele său fusese cerută urna mobilă.

„În cursul acestei zile, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Cetate au fost sesizați cu privire la faptul că, la o secție de votare din comuna Maglavit, a avut loc un incident electoral.
La fața locului, polițiștii au identificat o femeie de 81 de ani, din Maglavit, cu privire la care membrii secţiei de votare au stabilit, după scanarea actului de identitate, că aceasta solicitase urna mobilă.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de fals în declarații și continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de fals în declarații”.

Trei bărbaţi au fost prinşi în timp ce pretindeau că ar fi jurnalişti ai postului local de televiziune Oltenia Tv pentru a avea acces în secţiile de votare.

„Poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în apropiere unei secţii de votare din comuna Radovan, se aflau 3 bărbaţi care aşteptau de o perioadă mai lungă de timp, aceştia având la vedere legitimaţii de presă.
Cei în cauză au fost legitimaţi de poliţişti, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia nu erau angajaţi ai postului de televiziune care apărea menţionat pe legitimatiile respective.
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi” – IPJ Dolj.

Primarul din Castranova este acuzat de agresiune. L-ar fi lovit pe fiul contracandidatului său. S-au împărţit pumni în secţia de votare.

ŢPoliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în comuna Castranova, în zona unei secţii de votare, a izbucnit un conflict între mai multe persoane.
În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii au stabilit că, în urma unor discuţii în contradictoriu, un bărbat de 34 de ani, din Castranova, ar fi fost lovit cu pumnul în zona feţei de un alt bărbat de 46 de ani, din aceeaşi localitate.
Ulterior, un bărbat de 69 de ani, din Castranova, ar fi lovit la rândul său cu pumnul în zona feţei un alt bărbat de 30 de ani.
Starea conflictuală a fost aplanată de forţele de ordine care au intervenit la faţa locului, ordinea publică fiind restabilită.
În cauză, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe.” – IPJ Dolj

Poliţiştii doljeni au deschis dosar penal pentru coruperea alegătorilor. Este vorba despre sesizarea făcută de PNL cu privire consilierul local,, candidat PSD pentru Consiliul Local, Brânzan Cosmin, care a fost surprins, în această dimineață în timp ce dădea mită pentru a obține voturi.

„În cursul acestei zile, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 28 de ani, din comuna Coşoveni, a fost observat în timp ce oferea o sumă de bani unui alt bărbat, pentru a-l determina pe acesta să voteze un anumit partid politic.
Poliţiştii continuă cercetările în vederea clarificării stării de fapt, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de coruperea alegătorilor.”-IPJ Dolj

Dosar penal şi la Cârcea, tot în urma unei sesizări a PNL. „În cursul acestei zile, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au fost sesizaţi cu privire la faptul că la o secţie de votare din comuna Cârcea se află montată o cameră de supraveghere video.
În cauză au fost dispuse măsuri pentru acoperirea obiectivului camerei de supraveghere.
De asemenea, având în vedere aspectele sesizate, poliţiştii au întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunii de violarea confidenţialităţii votului.” – IPJ Dolj

Sâmbătă, conform IPJ Dolj, poliţişti din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Filiaşi au fost sesizaţi cu privire la faptul că o tânără de 21 de ani, din comuna Secu, ar fi ridicat actele de identitate de la 2 persoane de 78 şi 65 de ani, din comuna Secu, motivând că le va depune cereri pentru urna mobilă.
„Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că ar fi fost depusă o singură cerere, pentru persoana de 78 de ani.
În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal în care desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.” – IPJ Dolj

Politica