marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Florin Cîțu, desemnat premier

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe actualul ministru de Finanțe, Florin Cîțu. Nominalizarea lui Cîțu este o nouă încercare de a forța alegerile anticipate, având în vedere că este aproape imposibil ca acesta să adune o majoritate în Parlament, scrie hotnews.ro

De altfel, în cercurile PNL, se ia în calcul serios acest scenariu ca noul guvern să nu treacă de votul Parlamentului, iar următoarea nominalizare să fie tot Ludovic Orban astfel încât să se ajungă la declansarea anticipatelor.

PSD a anunțat în avans că nu va vota un guvern PNL, cu atât mai puțin condus de Cîțu. Ministrul de Finanțe a fost tratat cu ostilitate și de către Pro România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Chiar și USR care la consultări s-a arătat dispusă să intre la guvernare crede că șansele de a fi învestit un Guvern Cîțu sunt extrem de reduse.

USR, PMP și Pro România au făcut propuneri de premieri în discuțiile de la Cotroceni cu șeful statului. USR l-ar vrea la Palatul Victoria pe Dacian Cioloș, PMP pe Cristian Diaconescu, iar Pro România pe Victor Ponta. PNL a lăsat decizia la mâna președintelui Klaus Iohannis, iar PSD l-a acuzat pe șeful statului că prelungește criza politică. UDMR i-a spus lui Iohannis că nu va vota un guvern de tehnocrați, iar ALDE și-a exprimat preferința pentru un premier independent.

Politica