marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Salvaţi un salvator! Campanie pentru Mihai Sfetcu, pompierul ars în incendiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Drobeta” al judeţului Mehedinţi susţine campania „Salvaţi un salvator!”, campanie prin care se strâng fonduri pentru Mihai Sfetcu, pompierul ars în incendiul din aprilie, de la fondul forestier din Parcul Naţional Domogled, în Eşelniţa.

Atunci, pompierul Mihai Sfetcu a suferit arsuri de gradele II și III pe aproximativ 30% din suprafața corpului, în timp ce încerca să stingă flăcările.
„Acesta se află, în prezent, internat la Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie București, fiind stabil, echilibrat hemodinamic, urmând tratament de specialitate în curs de recuperare post arsură”, au precizat, în urmă cu o săptămână, reprezentanţii ISU Mehedinţi.

„Focul pe care-l învinsese de atâtea ori, i-a provocat răni adânci la nivelul corpului, dar și în suflet”
Este nevoie de sprijin financiar pentru ca recuperarea lui Mihai să dea rezultate, în acest sens fiind demarată o campanie de strângere de fonduri, campanie pe care ISU Mehedinţi o susţine.
„A ales să devină pompier pentru că a considerat că în felul acesta le poate fi alături semenilor încercați de soartă, reușind să aducă zâmbetul pe chipurile celor care au câștigat lupta pentru viață, suferind atunci când nu a mai putut face nimic pentru cei mai puțin norocoși, aducând recunoștința în sufletul celor care riscau să piardă totul și trăind sentimentul că a făcut tot ce ținea de el pentru a îndeplini misiunile încredințate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost în linia întâi în multe situații limită, când succesul misiunilor a depins și de deciziile luate de el, colegul nostru fiind comandant de echipaj. Deși a acționat de fiecare dată calculat, protejându-și camarazii, o răsturnare de situație l-a transformat din salvator în victimă. Într-o clipă, focul pe care-l învinsese de atâtea ori, i-a provocat răni adânci la nivelul corpului, dar și în suflet, făcându-l neputincios și dependent de specialiști și familie.
Nici noi colegii nu am stat deoparte… deși nu i-am fost fizic aproape, rugăciunile noastre s-au îndreptat permanent către camaradul nostru, pe care nu-l vom lăsa niciodată de izbeliște. Prin strângerea unei sume de bani, am vrut să-i fim aproape, încercând să contribuim la ameliorarea stării de sănătate.

În continuare, sprijinim demersurile întreprinse de doamna Monica Althamer și domnul Radu Dabela pentru întrajutorarea colegului nostru, rugându-vă pe dumneavoastră să vă alăturați și să donați în cadrul CAMPANIEI de strângere de fonduri SALVAȚI UN SALVATOR: pompierul Mihai Sfetcu!

ÎMPREUNĂ putem să reînviem speranța și să readucem un SALVATOR acolo unde îi este locul: ÎN ECHIPA POMPIERILOR, în rândurile celor pentru care viața este mai frumoasă atunci când ajută.
AJUTAȚI-NE SĂ-L AJUTĂM PE MIHAI!
SALVAȚI UN SALVATOR!”, este mesajul ISU Mehedinţi.

Donaţii se pot face în contul:
RO02BTRLRONCRT0508661801
Titular cont: SFETCU CRISTIANA (soția)
SWIFT: BTRLRO22MHA (Mehedinți branch)

Politica