Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Lipsă de medici în Olt

Publicat

pe

CAS Olt are încheiate contracte cu medici pentru 32 de specialităţi, procentul de acoperire fiind de 76 la sută. Lipsesc însă doctorii cu specialităţi precum Cardiologie, Gastroenterologie, Hematologie, Nefrologie şi Pneumologie pediatrică.

Potrivit datelor furnizate de CAS Olt, zece specialităţi nu sunt acoperite la nivelul judeţului.
„Din cele 42 de specialități care sunt cuprinse în Lista specialităților clinice pentru care se încheie contract de furnizare de servicii medicale, Casa de Asigurări de Sănătate Olt are încheiate contracte cu medici pentru 32 de specialități, procentul de acoperire fiind, astfel, de 76 la sută”, se arată într-un comunicat al CAS Olt.
Lipsesc specialiştii pentru copii, cei care pot fi găsiţi în special în centrele universitare. Totodată, oltenii nu pot face radioterapie în judeţ.
„La nivelul județului următoarele specialități nu sunt acoperite: Cardiologie pediatrică, Chirurgie cardiovasculară, Chirurgie vasculară, Gastroenterologie pediatrică, Genetică medicală, Nefrologie pediatrică, Neurochirurgie, Oncologie și Hematologie pediatrică, Pneumologie pediatrică și radioterapie”, spun cei de la CAS Olt.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.