marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În concediu fără plată, de ani întregi

Zeci de cadre medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea îşi iau concedii fără plată pe perioade de ani. Numai în prezent, 42 de medici se află în concediu medical neplătit, dar există cazuri în care asistenţi medicali nu au mai venit la serviciu de ani buni. Astfel că s-a decis să se ia măsuri pentru a fi stopat acest fenomen, mai ales în situaţia în care unitatea medicală nu dispune nici de personal suficient. Cei care absentează mai mult de un an riscă să ajungă şomeri fiindcă le vor fi refuzate aceste concedii fără plată.

Mulţi dintre angajaţii au ajuns să blocheze posturile din Vâlcea pentru a lucra în tot acest timp în clinici din străinătate, notează adevarul.ro
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Râmnicu Vâlcea susţine că în prezent sunt în concediu fără plată nu mai puţin de 42 de cadre medicale şi că unii asistenţi nu au mai trecut pe la serviciu de câţiva ani. Această măsură nu a fost acceptată de două cadre medicale, care au decis să-şi dea demisia.

„De comun cu sindicaliştii, am decis că acest concediu fără plată să fie acordat pentru o perioadă de maxim un an. Situaţia se va limpezi cu riscul să ajung şi-n instanţă, pentru că n-am de gând să mai tolerez astfel de ieşiri. Nu mai prelungesc niciun concediu la nimeni, deşi decizia mea a dus la demisii. Sunt asistenţi plecaţi de şase ani în concediu fără plată”, a declarat, conform adevarul.ro, medicul Dan Ponoran, managerul SJU Vâlcea.   

Policlinica Buna Vestire Craiova

Iniţial, din cauza personalului redus cu care se confruntă spitalul, medicul George Brânzan a solicitat ca perioada maximă de acordare a concediului fără plată să fie de 120 de zile.  Însă, colegii din Consiliul de Administraţie nu au aprobat această propunere. 

sursa foto: adevarul.ro

Politica