marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bolile sistemului sanitar

Că sistemul sanitar românesc este bolnav nu mai este de mult o noutate. Cu toate acestea, mereu apar noi informaţii care şochează.

Un astfel de exemplu este cel al laboratorului de analize al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, care, de patru ani, funcţionează fără acreditare.

Şi pentru că nu a fost acreditat, pacienţii din Ambulatoriul instituţiei sunt nevoiţi să achite contravaloarea analizelor, ori să meargă la cabinete private.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şeful Laboratorului, medicul Diana Mazilu, spune, potrivit AGERPRES, că motivul neacreditării este acela că laboratorul nu a îndeplinit unul dintre indicatorii ceruţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj, respectiv numărul de analize acreditate de către Asociaţia de Acreditare din România (RENAR).

În prima parte a anului a fost declanşată procedura de reacreditare a laboratorului pe un nou standard, cel mai important dintre cele utilizate în evaluarea laboratoarelor şi cel care cuprinde toate cerinţele pe care laboratoarele trebuie să le îndeplinească pentru a demonstra că sunt complete şi că pot genera rezultate valide, mai arată sursa citată.
"Casa de Asigurări este în relaţie cu RENAR-ul, atunci când s-a făcut contractarea cu noi laboratorul nu îndeplinea toate criteriile de acreditare ale RENAR. Acum facem deja actele şi sperăm să se rezolve în câteva luni, două sau trei luni de zile. În perioada în care nu am fost acreditaţi, pacienţii din ambulatoriu au plătit analizele sau au mers la laboratoarele private", a declarat medicul Diana Mazilu.

 

 

Politica