marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Taxă de până la 3.500 de euro pentru trofeul vânatului

Direcţia Silvică din judeţul Gorj a impus o taxă cuprinsă între 1.500 şi 3.500 de euro pentru trofeul animalelor sălbatice, taxă ce trebuie plătită de vânătorii români şi străini care vor să vâneze pe fondurile direcţiei.
Declaraţia a fost făcută joi, pentru AGERPRES, de directorul instituţiei, Ovidiu Cârstoc.
Anul trecut, din acţiunile de vânătoare pentru sezonul de vânătoare 2013-2014, Direcţia Silvică a încasat peste 110.000 de lei, mai scrie sursa citată.

Pentru sezonul de vânătoare 2014-2015 se vânează căprior, cerb comun, capră neagră şi mistreţ. La masculi, trofeu la căprior, preţul începe de la 1.500 de euro, iar la selecţie la fel. La cerb comun, la mascul trofeu, preţul porneşte de la 1.500 de euro şi poate ajunge la 3.000 de euro, în funcţie de evaluarea trofeului. La capră neagră preţul începe de la 1.100 de euro minim şi poate să ajungă până la 3.500 de euro, iar la mistreţ începe de la 250 de euro la masculi. Anul trecut am avut nişte vânători din Cehia, care au împuşcat o capră neagră, pe care am încasat 3.200 de euro. Sperăm ca anul acesta să avem şi vânători români, dar şi străini, pentru că preţurile sunt aceleaşi şi la români şi la străini.
Ovidiu Cârstoc

Vânătorii care vor ca pe lângă trofeu să cumpere şi carnea, trebuie să mai plătească alţi bani. Preţul unui kilogram de carne de mistreţ este de 13 lei fără TVA, iar cel de carne de cerb, 15 lei fără TVA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În această perioadă se efectuează vânătoare la căpriori, avem deja solicitări de la vânători români, o să urmeze sezonul de vânătoare la mistreţ de la 1 august 2014 până la 15 februarie 2015, apoi vânătoarea la cerbul comun, din 10 septembrie, capra neagră din 15 octombrie până în 15 decembrie. Avem cotele aprobate de minister, la mistreţ 34 de exemplare, la capră neagră opt exemplare, din care patru masculi trofeu şi patru femele tineret, la cerb comun avem cinci masculi trofeu, patru masculi selecţie şi 12 femele, iar la căprior avem cinci exemplare la mascul trofeu, trei exemplare la selecţie şi nouă exemplare femele şi tineret. La mistreţ trofeul înseamnă colţii, care se evaluează în funcţie de lungime şi diametru, la cerb înseamnă craniul şi coarnele. Vânătorii pot să cumpere şi carnea dacă vor, dacă nu, o valorificăm noi.
A mai spus şeful Direcţiei Silvice, pentru AGERPRES

Politica