vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ştrandurile din Gorj, verificate de DSP

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au demarat verificările la ştrandurile din judeţ. Controalele vizează respectarea condiţiilor igienico-sanitare de către aceste unităţi, calitatea apei din bazine, dar şi autorizaţiile de funcţionare ale ştrandurilor.

Echipele noastre de control au efectuat pe parcursul lunii iunie cinci verificări igienico-sanitare atât la unităţile din incinta ştrandurilor, cât şi privind calitatea apei de îmbăiere la unităţile din Târgu-Jiu, Ţicleni şi Turcineşti, probele fiind corespunzătoare. Urmează ca, în perioada imediat următoare, să intensificăm ritmul de control şi recoltare de probe de apă din bazinele de înot, în vederea prevenirii transmiterii de boli infecţioase având calea de transmitere apa de îmbăiere. De asemenea, pe toată durata sezonului estival, vom continua să monitorizăm calitatea apei din bazinele de înot, condiţiile igienico-sanitare ale unităţilor de alimentaţie publică şi cazare şi incinta acestora pentru a preveni apariţia unor evenimente de sănătate publică.
A precizat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj, potrivit AGERPRES

La nivelul judeţului Gorj sunt autorizate pentru funcţionare 18 ştranduri. Cinci dintre aceste sunt în Târgu-Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

12 locaţii «de vară» la Dolj

Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, în judeţul Dolj sunt amenajate 12 locaţii pentru plajă, ştranduri şi lacuri nautice (exceptând piscinele private).
În Craiova, lacul din Parcul “Nicolae Romanescu”, este lac nautic. La fel şi cel de la Debarcaderul de la Hanul Doctorului. La ştranduri şi plaje sunt trecute cel de la Hanul Doctorului şi cel din Craioviţa Nouă.
În judeţ avem lac nautic la Geormane.  Plaje şi ştranduri sunt amenajate la Filiaşi, Preajba, Băileşti şi Işalniţa.

Politica