vineri, iulie 19, 2024

Ultima ora

Sport

PNL Dolj acuză fraudă la vot și cere anularea alegerilor de la Malu Mare

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din comuna Malu Mare acuzând fraudă la vot în această localitate, la alegerile din 9 iunie.

„Conform proceselui verbal privind centralizarea voturilor pentru funcția de primar, se constată următoarele: Au fost primite 6.755 de buletine de vot, dintre care neîntrebuințate și anulate 2673. Deci au fost utilizate 4082 de buletine de vot.

În același proces verbal se precizează că s-au prezentat 4148 de alegători și au fost exprimate 3909 voturi, 132 fiind anulate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin urmare, rezultă că 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Această situație este confirmată de toate procesele verbale întocmite în secțiile de votare din circumscripție.

Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. Trebuie precizat că diferența dintre candidații PSD și PNL a fost de doar 30 de voturi, deci această fraudă a fost de natură a schimba rezultatul alegerilor din comuna Malu Mare”, menționează reprezentanții PNL Dolj, într-un comunicat de presă.

Liberalii spun că astfel se impune anularea alegerilor la Malu Mare și reluarea procesului electoral.

Politica