vineri, iulie 19, 2024

Ultima ora

Sport

SURSE/ Se ia în calcul mutarea alegerilor prezidențiale

În cadrul coaliției se discută tot mai apăsat despre schimbarea datei alegerilor prezidențiale. Primul care a lansat ipoteza în spațiul public a fost liderul PNL, Nicolae Ciucă, cel care a spus că va exista o discuție pe această temă.

”Nu avem încă o hotărâre de Guvern. Rămâne să vedem care sunt părțile bune sau mai puțin bune ale unei campanii pe timp de vară sau dacă mutăm alegerile prezidențiale așa cum erau, mai aproape de parlamentare”, a răspuns Ciucă.

Nici Marcel Ciolacu nu mai este foarte convins de utilitatea organizării alegerilor prezidențiale în 15 și 29 septembrie. În acest context, alegerile prezidențiale ar putea fi mutate în luna decembrie și se vor desfășura așa cum a fost și în alți ani, scrie stiripesurse.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liderii coaliției se vor întâlni miercurea viitoare la Guvern, acolo unde va fi tranșată problema alegerilor prezidențiale. Este foarte posibil ca în această ședință a Coaliției să se ia decizia mutării alegerilor prezidențiale în luna decembrie.

Se vor analiza mai multe scenarii, asta pentru că liderii PSD și PNL au înțeles, după alegerile din 9 iunie, ce înseamnă să faci campanie electorală vara. Mai mult, august fiind lună de concedii, nimeni nu va fi preocupat de prezidențiale și riscă o prezență foarte scăzută la vot.

Politica