vineri, iulie 19, 2024

Ultima ora

Sport

Diana Șoșoacă, scandal cu fostul președinte al Parlamentului European

Fostul președinte al Parlamentului European Martin Schulz a declarat că Diana Șoșoacă „este finanțată de ruși” și „nu știe pe ce lume trăiește”, într-o intervenție la DigiFM, în care a vorbit despre partidele extremiste din Europa. În replică, senatoarea română a amenințat că îl dă în judecată pe Schulz dacă nu-și dovedește afirmațiile.

Vorbind despre Europa democratică în antiteză cu Vladimir Putin și partidele extremiste din Europa, fostul președinte al Parlamentului European s-a referit și la Diana Șoșoacă, „această femeie care nu știe pe ce lume trăiește și care este finanțată de ruși”, pe care a asemănat-o cu președintele partidului AfD de extremă dreapta din Germania.

Contactată de știrile DigiFM, Diana Șoșoacă a declarat că îl va da în judecată pe Martin Schulz dacă nu își probează afirmațiile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ea l-a acuzat pe Schulz că este un „nazisto-fascist” care „trăiește într-un lux extrem”.

„Dacă nu poate dovedi ceea ce m-a acuzat pe mine – că aș fi finanțată de Rusia -, atunci ne vom vedea în instanță. Îl anunț pe domnul Schulz că are 24 de ore să dovedească afirmațiile sale, dacă nu, îi voi formula plângere penală și-l voi acționa în judecată”, a declarat Diana Șoșoacă pentru DigiFM.

Diana Șoșoacă, aleasă europarlamentar la alegerile de duminică, a participat marți la Ambasada Rusiei la un eveniment organizat de noul ambasador Vladimir Lipaev, potrivit imaginilor remise G4Media de un participant la eveniment.

Imaginile o arată pe Diana Șoșoacă la Ambasada Rusiei din București alături ambasador, dar și de alte persoane care au luat parte la recepție.

Șoșoacă a mai mers la Ambasada Rusiei și în iunie 2023, dar și 2022, în ciuda faptului că România a condamnat oficial invazia ilegală a Rusiei în Ucraina și a redus la minimum dialogul cu reprezentanții Federației Ruse.

Politica