duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Casa de Tip Familial „Irina” intră în reabilitare

O clădire a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj va fi reabilitată. Este vorba despre Clădirea în care funcționează Casa de Tip Familial „Irina” Craiova. Consiliul Județean Dolj vrea să crească rezistența și stabilitatea clădirii și să scadă emisiile de carbon.

Consilierii județeni au aprobat, în ședința de joi, două proiecte în acest sens, respectiv documentaţieatehnico- economice faza D.A.L.I. şi a indicatorili tehnico- economici pentru obiectivul de investiții și devizul general actualizat (faza PT) și indicatorililor tehnico-economici. A fost propus spre finanțare prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat. Clădirea are un risc sesismic ridicat, și anume II.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 212/2022, privind derularea Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat aprobate prin OMDLPA 2853/2022, Consiliul Județean Dolj a depus spre finanțare proiectul „Reabilitarea și modernizarea clădirilor publice, situate în str. Corneliu Coposu nr. 107, municipiul Craiova, județul Dolj, în vederea creșterii rezistenței și stabilității acestora și scăderii emisiilor de carbon (Corp C2)” în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat”, potrivit Consiliului Județean Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se vor face mai multe lucrări de consolidare ale clădirii: lucrări de desfaceri, lucrări de reparație la elementele din beton armat existente, lucrări de reparație ale zidăriilor, lucrări de intervenții la pereții din zidărie, intervenții la șarpantă, intervenții la fundații.

După execuția acestor lucrări de intervenție, imobilul se va încadra în clasa risc seismic IV.

„De asemenea, prin acest proiect se propun lucrări pentru creșterea performanței energetice, cu influențe benefice asupra confortului termic, reducerea consumului de energie în exploatare și reducerea impactului asupra mediului pe termen lung”, se mai arată în hotărârea CJ Dolj.

Valoarea totală a proiectului este de 3.632.221.09 lei cu TVA, iar durata de execuție a obiectivului de investiții este de 24 luni.

Scopul serviciului social al Casei de Tip Familial „Irina” este asigurarea accesului copilului cu handicap/dizabilități, lipsit temporar sau definitiv de ocrotirea părinților săi și pentru care s-a instituit o masură de protecție specială, la servicii specializate de găzduire, îngrijire, reabilitare, educație și pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale și integrării/includerii sociale.

Politica