luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Fără bariere”. De la 7 ani, consumatori de droguri

„Fără bariere-Tot adevărul despre droguri” este campania de informare și prevenire a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Ministrul Natalia Intotero a ajuns, miercuri, la Craiova, unde, împreună cu asociația Teen Challenge și Uniunea Europeană, a avut o întâlnire cu elevii mai multor licee din oraș, dar și cu studenții Universității din Craiova pentru a vorbi despre pericolele reale ale drogurilor.

„Din punctul meu de vedere acest fenomen este în continuă creștere și din păcate vârsta celor care încep să consume este în scădere. De la 7 ani încep să se drogheze. Din ce am discutat cu foștii consumatori, există anumite site-uri de unde ei își pot comanda droguri online și le ajung acasă. Comitetul nostru trebuie să aibă activitate continuă. Această campanie „Fără Bariere„ trebuie să continue și după finalizarea acestui prin proiect. Categoric implicăm tinerii în derularea acestui proces deoarece e foarme important ca mesajul să fie transmis de la generație la generație. Vrem să fie pe placul tuturor”, a spus Natalia-Elena Intontero.

La eveniment au vorbit doi foști consumatori care le-au spus tinerilor câte probleme le-au provocat lor substanțele psihoactive. Lucian Ibănescu este un fost consumator. Acesta a declarat că ajunsese să aibă 4 dosare penale deoarece fura pentru a procura bani pentru droguri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Centrul la care am fost reabilitat m-a pus în legătură cu un fost consumator, care astăzi este directoare la centrul nostru de fete și atunci am înțeles. Povestea ei m-a încurajat să intru și eu într-un centru de reabilitare unde am stat 2 ani jumate și atat a durat perioada de reabilitare. Am început să trăiesc o viață normală. Sunt 7 ani de când nu mai consum. Cu timpul, faptul că ne lipseau banii pentru droguri a devenit o problemă. Așa am ajuns să fac trafic de droguri, deși la început furam bani de la ai mei. Pentru mine să vând droguri era mai aproape ca să consum și eu și să îl întrețin”, a spus Lucian Ibănescu fost consumator și membru activ în asociația Teen Challenge.

Rata de reabilitare în România pentru consumatorii de droguri de orice tip este de 0,2%. Prin aceasta campanie, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse își dorește să informeze cât mai mulți tineri despre droguri și consumul lor. Campania va lua sfârșit pe 26 aprilie la Craiova.

Politica