vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Din cauza unui scurtcircuit i-a luat foc casa

O casă din comuna Breznița-Ocol, Mehedinți, a luat foc. Pompierii mehedințeni au intervenit pentru a stinge flăcările, noaptea trecută. Incendiul a cuprins acoperișul, o mașină, dar și câteva biciclete aflate în garaj.

„Noaptea trecută, cinci echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au intervenit, cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit în localitatea Magheru, comuna Breznița-Ocol.
La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei și garajului din imediata vecinătate. Pompierii militari au lichidat incendiul, care a cuprins acoperișul pe o suprafață de aproximativ 200 mp, un autoturism și mai multe biciclete aflate în garaj.
De asemenea, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei victime care a suferit atac de panică.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuit electric”
, au transmis reprezentanții ISU Mehedinți.

O persoană a făcut atac de panică și a primit îngrijiri medicale la fața locului. Tot pompierii vin și cu o serie de recomandări pentru a preveni astfel de situații.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Le reamintim cetățenilor că, se interzice folosirea instalaţiilor şi aparatelor electrice defecte, cu conductori neizolaţi, prize sau întrerupătoare defecte, doze şi derivaţii fără capace etc.
De asemenea, se interzice executarea sau modificarea instalaţiilor electrice de către persoane neautorizate.
Este important de reținut că nu trebuie să se alimenteze mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză) în acelaşi timp, deoarece conductorii se încălzesc (mai ales în zona contactelor priză-ştecher) şi izolaţia se topeşte, producând scurtcircuitul electric.
NU este permisă lăsarea sub tensiune, fără supraveghere, a niciunui fel de aparat electric”
, mai spune ISU Mehedinți.

Politica